×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Brasilien

Här undviker Navi-spelarna att skaka hand med ryska motståndarlaget

1
Spänningarna mellan Natus Vincere och Virtus Pro fortsätter vara höga.
Efter gårdagens kvartsfinalmatch mellan Natus Vincere och Virtus.pro märkte många tittare att Navi-spelarna vägrade att skaka hand med motståndarlaget. Varför spelarna undvek att skaka händer är okänt, men det kan bero på att Virtus.Pro var och till viss del fortfarande är en ryskägd organisation. Natus Vincere, å andra sidan, är en ukrainsk organisation som vid upprepade tillfällen dementerat Rysslands invasion av Ukraina.

I vanliga fall ska det vinnande laget gå över till motståndarna och skaka deras händer. Så blev det inte igår. Navi-spelarna hade en kort diskussion, valde att stanna kvar i deras bås och skakade inte händerna med Virtus.pro-spelarna. Varken Natus Vincere eller spelarna själva har gått ut med en kommentar gällande handlingen, men fans spekulerar nu att det kan bero på den ryska organisationens kopplingar till ryska staten:

Virtus.pro blev sanktionerad av turneringsorganisatörer efter Rysslands invasion av Ukraina, då organisationen ägdes av ryska investerare som betalade skatt i Ryssland. Då föddes laget Outsiders för att undvika sanktionerna, och de lyckades till och med vinna Majorn i Rio 2022. Efter att en armenisk investerare klivit in som ägare av Virtus.Pro blev dock sanktionerna lyfta, och organisationen fick återigen tävla i CS-turneringar. Natus Vinceres VD gick då ut med kommentaren att "detta är en vanlig ryskt komplott" enligt ryska CS-sajten Bo3.gg. Spänningarna verkar bevisligen än idag vara höga mellan Natus Vincere och Virtus.pro, med tanke på gårdagens agerande.

Se klippet:

Diskussionen kring Navi-spelarnas agerande har varit delad. Vissa menar att agerandet var helt korrekt, medan andra tycker att de ryska spelarna inte har något att göra med Rysslands invasion av Ukraina.

"Jag tror inte att det beror på att Virtus.pro har ryska spelare. Navi skakade hand med Spirit, som också är ryssar. Virtus.pro är en organisation som finansieras av ryska oligarker, har alltid varit", skriver ChaoticFlamezz i trådens mest gillade svar.

Läs diskussionen:
Navi refuse to shake hands with VP after match at IEM Rio
byu/flybicki inGlobalOffensive


Artikelbild: ESL/Twitch och Pressbild/Virtus.pro
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..