×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Malta

Natus Vincere vinner ESL Pro League — slår Eternal Fire efter fem spelade kartor

3
Eternal Fire och Natus Vincere bjöd tittarna på en jämn tillställning när ESL Pro League avgjordes under söndagskvällen.
Efter tre veckor av högklassig Counter-Strike korades storfavoriterna Natus Vincere till vinnare i den tjugonde upplagan av ESL Pro League. Den fina formen som Eternal Fire visat upp i turneringen följde med in i finalen, men efter fem spelade kartor var det Navi som fastställde slutresultatet till 3—2 i kartor.

Natus Vincere
Aleksib, b1t, iM, jL, w0nderful

Eternal Fire
Calyx, MAJ3R, Wicadia, woxic, XANTARES

Den första kartan i bäst av fem-serien var Nuke och det var Eternal Fire som öppnade matchen bäst. Turkarna påbörjade guldjakten med att vinna pistolrundan och var efter sin CT-halva i ledning med 7—5. Ledningen utökades snabbt genom fyra raka rundvinster som det attackerande laget och "den eviga elden" gick sedan segrande från Navis kartval med siffrorna 13—8.

På Eternal Fires kartval Anubis var det världstvåan Navi som startade bäst. Aleksi "Aleksib" Virolainen och hans mannar rivstartade med tre snabba rundor innan turkarna fick sin första runda på resultattavlan. Navi tog sig till halvtid med ledningen 7—5 och säkrade sedan kartans andra pistolrunda. Eternal Fire kom tillbaka, men tack vare en monsterkarta från Ivan "iM" Mihai vann Navi med 13—11.

Navis nästa kartval var Ancient och det såg länge ut att bli en enkel seger för favoriterna. 7—5 i halvtid förvaltades senare till 12—7 och kartan verkade vara färdigspelad. Eternal Fire kämpade sig dock tillbaka ännu en gång och kom upp till elva vunna rundor. Stjärnspelaren Justinas "jL" Lekavicius satte då ned foten och stod för tre kills i sista rundan när slutsiffrorna skrevs till 13—11.

Eternal Fire rivstartade Inferno genom att vinna de fyra inledande rundorna och gick som attackerande lag till halvtid med en 8—4-ledning. Engin "MAJ3R" Kupeli och hans mannar stod sedan för en imponerande CT-sida och bjöd inte inte in Navi alls i kartan. Efter fem raka rundor fastställde det turkiska laget slutresultatet till 13—4 och matchen skulle avgöras på den femte kartan Dust2.

Den avgörande kartan startade bäst för Eternal Fire efter att laget vann pistolrundan, för att sedan ta sig upp i en 4—1-ledning. Navi kontrollerade resterande del av halvan och var i ledning med 7—5. Som försvarande lag plockade Navi tre snabba rundor och var uppe i tio vunna rundor innan Eternal Fire kom igång. Navi lyckades dock behålla ledningen och vann till slut med 13—10.

Navi har till följd av detta vunnit tre turneringar under året som gått. Laget kammade hem Major-trofén i slutet av mars och i juli spelade de till sig förstaplatsen i Esports World Cup. För ESL Pro League-segern belönas Navi med 170 000 dollar (cirka 1,7 miljoner) i prispengar.


Artikelbild: Stephanie Lindgren/PGL
Videokälla: PGL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..