×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Speljättar EU-anmäls för möjligheten att köpa in-game items

1
Flera speltillverkare anmäls till EU:s konsumentnätverk.
Flera europeiska konsumentorganisationer väljer att anmäla stora spelföretag. Anmälan lämnades in till EU:s nätverk för konsumentmyndigheten CPC förra veckan och bakom den finns bland annat den svenska intresseföreningen Sveriges Konsumenter, som skrivit om anmälan i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till anmälan är speljättarnas användning av virtuella valutor, som anmälarna menar ofta riktar sig till barn och unga. Valutorna köps med riktiga pengar och används sedan i spelen, något som konsumentorganisationerna menar bryter mot flera konsumentlagar, däribland marknadsföringslagen och konsumentköplagen.

Värt att notera är att CS-tillverkaren Valve inte hör till ett av de bolag som blivit anmälda, trots den omfattande skinsmarknaden som förekommer i spelet.

Spelföretagen som anmälts
Epic Games
Mojang Studios
Roblox Corporation
Activision Blizzard
Supercell
Ubisoft
Electronic Arts

Artikelbild: Håkan Dahlström/Wikimedia Commons och Pressbild/Sveriges Konsumenter
Videokälla: Valve

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..