Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fuskare upptäckta på svensk onlinetävling - stängs av omedelbart

1
Fuskarna hoppades få ett förstapris på 5000kr, men diskades mitt i tävlingen.
Svenska turneringsarrangören Publiclir lanserade nyligen Yalla Cup, en 100 000kr-onlinetävling som omfattar CS2, League of Legends, Valorant och Rocket League. Under gårdagen spelades den första omgången i CS2 där laget Lan Rushen tog sig hela vägen till final. Men innan finalen tog det stopp - Lan rushen diskvalificerades nämligen för regelbrott:

"Efter noggrann granskning har vi kommit fram till att diskvalificera Lan Rushen helt och hållet från nuvarande och framtida tävlingar på Publiclir på obestämd tid", säger Publiclir-grundaren Daniel "broiler" Skoglund på turneringarrangörens Discord.

Varför laget blev avstängt är oklart, men handlar om ett regelbrott som skett under matcherna. Beslutet innebär att det blev laget Fight Club som istället gick till final, där Loathe väntade. Fight Club vann mot Loathe 13-3 på Dust 2 i finalen och krönades därmed som vinnare av den första CS-omgången av Yalla Cup. Förstapriset är 5000kr i produkter/presentkort och poäng i tävlingscupen.

"Vi tar regelbrott och fusk på största allvar och kommer varken stressa eller tvinga fram beslut som är påverkade av något annat än det faktiska beviset. Tack för tålamodet och visad förståelse till processen", fortsätter broiler på Discord.

Artikelbild: Valve och Pressbild/Publiclir
Videokälla: ESL/Twitch