×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

draken om Johnny Speeds efter förändringarna: "Vi har fått till det jävligt bra"

1
I en intervju med Fragbite berättar William "draken" Sundin om sin nya roll i laget, bootcampet hos NIP och framtiden för Johnny Speeds.
Johnny Speeds är Sveriges bästa helsvenska lag. I en intervju med Fragbite delar lagets AWP och IGL William "draken" Sundin om att bootcampa hos Ninjas in Pyjamas, förändringarna i laget och vad framtiden håller för Johnny Speeds.

Ni har varit här på NIPs bootcamp ett par dagar, kan du berätta vad ni sysslat med?
— Vi har spelat en del matcher, kommit in i gruppsammanhållningen igen och försökt spela mycket CS, kolla mycket CS samt gått igenom demos. Ikväll blir det kval till Rio, så det preppar vi till nu. Det är full rulle.

Vad betyder det för er som spelare att kunna träffas på bootcamp på det här sättet?
— Jag tycker att det är skitviktigt, iallafall att köra någon vecka innan Major kvalet. Man kommer in i gruppen igen, diskuterar allt som man behöver prata om. Vi är här en vecka och sen en vecka hemma. Jag tycker, och många andra tycker, att man spelar oftast bäst hemifrån. Där är det som mest bekvämt. Så ja, vi kör bootcamp denna vecka, är hemma en vecka och sen blir kvalet.

Finns det något särskilt ni har fokuserat på här i bootcampet?
— Vi har fokuserat mycket på CT-sidorna. Våra CT-sidor har varit rätt dåliga, men T-sidorna har fungerat rätt bra. Det är lite oklart kanske, eftersom jag har blivit IGL, så man kan tro att det är tvärtom. Men jag tycker att vi fått pli på våra T-sidor, så nu blir det fokus på CT. Vi har också jobbat med generella grejer som kommer med CS som vi behöver träna på. Ingen spelare känner sig komplett och det finns alltid grejer vi kan jobba på.

I början på juli lämnade lagets in-game leader Jonas "Lekr0" Olofsson för att gå med i BC.Game tillsammans med Joel "joel" Holmlund. Då blev det draken som fick ta sig an IGL-rollen i Johnny Speeds, vilket hittills gått väldigt bra för svensken.

Hur har det varit för dig, sedan du tog över rollen som IGL från Lekr0?
— Jag gillar det. Det var lite nytt i början för mig, särskilt med en ny spelare så blev det en ny gruppdynamik. Vi har en mer aggressiv spelare i bobeksde, medan Jonas (Lekr0, reds anm.) var en lite passivare ankare. Så det var lite av en omställning, men jag tycker ändå att vi fått till det jävligt bra. Jag känner mig jävligt trygg i rollen och det är alltid något jag velat göra, eftersom jag har en stor röst och vet vad som krävs för att göra en bra runda. jag känner att jag har ett smart tänk och filosofi kring hur man ska spela CS. Jag har alltid viljat bli en IGL, men det har skjutits på, så nu känner jag att det är dags.

Ikväll så är det kval till Rio, hur känner du inför kvällens matcher?
— Det kommer vara ett svårt kval. De flesta lag är med, även NIP som spelar hemifrån. Det vore sjukt om vi möter dem. Vi kommer gå in och göra det bästa och se hur långt det tar oss. Jag har bra förhoppningar.

Om vi tänker på hösten som helhet, vad har du för tankar och känslor inför det?
— Vi ska ta oss till Shanghai och försöka kvala till Majorn. Det vore en dröm som går i upplevelse, så det är fullt fokus på det. Även om det inte går så gör vi vårt bästa och ser hur långt det tar oss, men jag tror ändå att vi kommer lyckas. Och oavsett resultat så kommer vi tåga på och köra vidare, satsa på nästa Major. Vi fortsätter hela hösten, hela vintern och till nästa Major.

Är det något du vill säga till era svenska fans där ute?
— Det uppskattas enormt. Vi ser att folk hyllar oss och det är jävligt kul att skapa ett svenskt lag som faktiskt kan utmana topplagen. Vi försöker bara trampa på och fortsätta. Vi har lite grejer på g, det kan jag inte riktigt gå ut om nu. Vi håller på att finslipa ett par grejor, så får vi se vad som kommer ut till slut. Men vi håller på att cooka lite.

Se hela intervjun med draken:


Artikelbild: Skärmdump/X och Johnny Speeds
Videokälla: Fragbite

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..