×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Finland

Före detta NIP-AWPern finner succé än idag, 9 år senare

1
Kommer du ihåg Aleksi "allu" Jalli?
Många kommer säkert ihåg när Aleksi "allu" Jalli spelade för Ninjas in Pyjamas under 2015. Han utsågs under det året som världens 19:e bästa spelare. Den finska AWP-spelaren blev också känd för sin humor och annorlunda uttryck. Idag, 32 år gammal, spelar allu fortfarande Counter-Strike på hög nivå som del av det finska laget JANO Esports. Nu har laget lyckats ta sig till ännu en LAN-tävling, mycket tack vare en stark insats från den 32-årige AWPern.

JANO består av fyra tidigare ENCE Esports spelare, som alla uppmärksammades särskilt när de gjorde en historisk insats i Majorn i Katowice 2019. Där nådde laget finalerna innan de slutligen besegrades av Astralis. Än idag är det den enda gången som ett helfinskt lag tagit sig så långt i en major. Sedan dess har allu spelat i prestigefyllda lag som Optic Gaming och Faze Clan, men nu finner han sitt levebröd i JANO.

Under lördagen spelade JANO i kvaltävlingen till Elisa Masters Espoo, en 200 000 dollar (~2 miljoner kronor) LAN-tävling som spelas i Espoo, Finland i oktober. I kvalfinalen ställdes de mot ENCE Academy och vann där 2-1 tack vare en superinsats från allu. Den finska AWPern dödade 59 motståndare på tre kartor, i särklass flest på hela servern. På den avgörande kartan fick allu 27 kills och dog endast 8 gånger.

Med vinsten är JANO en av åtta lag som kommer att spela i LAN-tävlingen senare i oktober. Hittills har endast tre lag kvalat till turneringen, varav den ena är B8 Esports, där den förra NIP-AWPern Daniil "headtr1ck" Valitov spelar. Det finns med andra ord en stor möjlighet att vi får se två före detta NIP-AWPers ställas mot varandra i turneringen. För JANO blir detta den största LAN-tävlingen de någonsin spelat i, och allus största tävling sedan 2019. Elisa Masters Espoo inleds den 16:e oktober.

JANO Esports
Aleksi "allu" Jalli
Jani "Aerial" Jussila
Sami "xseveN" Laasanen
Juho "juho" Lampinen
Henri "HENU" Ylilehto


Artikelbild: Pressbild/StarLadder
Videokälla: Fragbite

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..