×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

NIP förlorar mot G2 Esports - får en sista chans mot Astralis

1
Återigen faller ninjorna mot G2 Esports.
Under söndagskvällen spelades en avgörande match mellan den nya G2 Esports-linan och Ninjas in Pyjamas. Vinnaren blev slutligen G2 Esports, som på två kartor slog ninjorna i gruppfinalen. NIP hamnar därmed på andra plats i deras grupp. Så här gick det till:

Det började på NIP:s kartval Ancient. NIP tappade raskt de första fyra rundorna med Ilya "m0NESY" Osipov i framkant, som också satte käpp i hjulet för det svenska laget under resten av kartan. Efter en 8-4-ledning för G2 Esports såg det ut som att kartan skulle avslutas 13-4 efter ännu en vunnen pistolrunda från det europeiska mixlaget. NIP kämpade dock tillbaka med tre raka rundor, men hoppet var kortlivat då kartan därefter avslutades 13-7. På dessa 20 rundor fick m0NESY 24 kills. Hos ninjorna var det Max "maxster" Jansson som spelade bäst, med 17 frallor.

Den andra kartan gick inledningsvis bättre för NIP. Första halvan avslutades 6-6, varefter G2 Esports återigen vann pistolrundan och de följande fyra rundorna. Med kniven mot strupen vid 10-6 behövde ninjorna vinna en runda för att återuppliva hoppet. Mycket riktigt gjorde de det och förminskade rundskillnaden till 3, men lika snabbt vinner G2 Esports en runda tillbaka. Denna gång var det storspel från Nemanja "huNter" Kovač och en dödlig prestation på A-siten från Mario "malbsMd" Samayoa som förhindrade svenskarna. G2 stängde därefter kartan 13-8 och tog hem matchen 2-0.

Efter matchen deltog Fredrik "REZ" Sterner i en intervju med James Banks:

"Vi har det särskilt svårt mot G2 Esports, vi vet inte varför. Detta är en perfekt erfarenhet att lära sig från. G2 var ett steg före i varje runda, vilket var irriterade. De är vår kryptonit", säger den svenska stjärnspelaren.

I och med förlusten hamnar NIP på andra plats i deras grupp, medan G2 Esports kvalificerar vidare till den stora LAN-tävlingen Fall Final. NIP ställs mot danskarna i Astralis för en sista chans om att kvalificera till Fall Final imorgon. Den matchen är schemalagd att spelas 14:30.

"Vi känner oss mer bekväma med Astralis. Vi har absolut en större chans att slå dem", fortsätter REZ i intervjun efter matchen.


Artikelbild: Igor Bezborodov/ESL och Stephanie Lindgren/ESL
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..