×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Ryssland deltar inte i esport-VM — vägrar spela under neutral flagg

1
Det ryska förbundet vägrar "överge sin flagga och nationalsång".
I slutet av förra veckan rapporterade esportjournalisten Richard Lewis att det internationella esportförbundet IESF beslutat att tvinga Ryssland att spela under neutral flagg i årets upplaga av esport-VM för landslag. Nu meddelar Rysslands förbund att man inte kommer att delta i mästerskapen överhuvudtaget, skriver nyhetssajten Esportsinsider.

Det är i ett långt pressmeddelande som det ryska förbundet slår fast att man "inte kommer att överge sin flagga och nationalsång". Samtidigt skriver förbundet att man inte frivilligt beslutat att dra sig ur från tävlingen utan tvingats till det på grund av IESF:s besked som det ryska förbundet ser som ogiltigt.

Utvecklingen i frågan är den senaste i en lång historia av osämja rörande Rysslands deltagande i internationella mästerskap. Efter att Ryssland invaderat Ukraina år 2022 förbjöds Ryssland att delta i IESF:s mästerskap, men året därpå ändrades beslutet så att landet återigen kunde delta i tävlingar — ett beslut som nu alltså villkorats med kravet på att spela under neutral flagg.

Landslags-VM spelas i november senare i år i Saudiarabiens huvudstad Riyadh. I Counter-Strike är Sverige regerande mästare efter att laget vunnit 2023 års upplaga.

Artikelbild: Johanna Wallén/Bildbyrån och Pressbild/Ryska Esportförbundet
Videokälla: IESF/X

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..