×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Johnny Speeds: Spelarna som sätter svenska scenen på kartan

1
Vilka är egentligen spelarna i Johnny Speeds? Här är allt du måste veta om spelarna i världens bästa helsvenska lag.
I Valves världsrankning dyker ett antal svenska spelare upp. Vi hittar bland annat Freddy "KRiMZ" Johansson, Ludvig "Brollan" Brolin och Fredrik "REZ" Sterner. Alla dessa spelare är ikoner i den svenska scenen, men spelar idag i internationella linor. Så vilket lag kan egentligen kalla sig det bästa helsvenska laget? Svaret är Johnny Speeds - ett fyra månader gammalt, talangfullt och organisationslöst lag som tar svenska scenen med storm med hela sex turneringsvinster i år. Här får du en djupdykning i spelarna och deras resa mot framgång.

Sverige Jonas "Lekr0" Olofsson
Lekr0 är för många den mest välkända spelaren i laget och agerar nu som linans in-game leader. 30-åringen har tidigare briljerat i stjärnspäckade linor för Fnatic, Ninjas in Pyjamas och Godsent. Som spelare i Fnatic säkrade han två av dåtidens mest prestigefyllda titlar: Katowice 2018 och WESG 2017. Lekr0 är en av två CS-veteraner i Johnny Speeds och bär mer sig över nio års erfarenhet.

Sverige William "draken" Sundin
Den andra veteranen, draken, är inte heller någon nykomling till scenen. Spelarens fick sitt genombrott när han som 20-åring spelade i Epsilon tillsammans med REZ år 2016. Kort därpå plockades han upp av NIP och där han blev skämtsamt utnämnd till spelaren med ett "30 degree window", eftersom han ofta missade de enkla skotten och istället träffade alla imponerande flicks. Idag, åtta år senare, har AWP-spelaren funnit fortsatta framgångar i NIP, Fnatic, Red Reserve och Godsent. 28-åringen kan dessutom stoltsera men en seger i IEM Oakland 2017 under sin tid i NIP-jerseyn.

Sverige Hugo "chawzyyy" Gunther
chawzyyy är lagets yngsta spelare, endast 19 år gammal. Trots sin unga ålder har talangen redan vunnit 9 turneringar under sin karriär, varav sex med Johnny Speeds. chawzyyy tog sina första steg in på scenen 2018, och inledde karriären med att spela för diverse svenska mixlag. Under de följande åren vann chawzyyy både den femte och sjätte upplagan av Fragleague, och blev året därpå värvad som en av spelarna i Apeks huvudlag. I oktober samma år bänkades spelaren, som sedan i strax under två år stod utan lag innan bildningen av Johnny Speeds.

Sverige Olle "spooke" Grundström
spooke är lagets bäst presterande spelare sett till HLTV-rating. Den trefaldiga vinnaren av Svenska Elitserien uppmärksammades särskilt för sina insatser i 00Prospects, där han hjälpte laget vinna tre turneringar. Han plockades därefter upp av Sprouts huvudlag, där spelaren återigen briljerade som en av lagets starkaste spelare. Efter en period av tyngre resultat blev spelaren bänkad i slutet på 2023, och stod därmed utan lag tills Johnny Speeds bildades i februari i år.

Sverige Kalle "Ro1f" Johansson
Årets andra 19-åring, Ro1f, blev två veckor efter lagets lansering den sista pusselbiten i linan. Till skillnad från sina kamrater har talangen tidigare spelat i NIP:s akademilag Young Ninjas efter att ha blivit värvad i mitten av 2021. Laget kom bland annat tvåa i akademilags-tävlingen WePlay Academy men lyckades aldrig plocka hem en titel. Det var först i 00Prospects, tillsammans med spooke, som Ro1f under 2023 vann sina två första turneringsvinster. Han värvades samma år av Godsent, kom tvåa i Svenska Cupen 2023 och var del av femman fram till februari i år då laget splittrades. Det dröjde dock bara en vecka innan spelaren återvände på servern som del av Johnny Speeds.

Sverige Christian "chrille" Lindberg
Lagets coach, chrille, är likaså en svensk veteran. Den 36-årige svensken har tidigare varit coach i bland annat Epsilon, Red Reserve, Gamerlegion, Galaxy Racer och nu Johnny Speeds. Han har därmed coachat många av Sveriges bästa talanger, däribland REZ, Hampus "hampus" Poser och Tim "nawwk" Jonasson. Coachen blev tidigare bannad av Valve efter misstanke om att han utnyttjat ett bugg för att vinna matcher, men är inte längre avstängd och kommer därmed kunna stå bakom laget i höstens Major i Shanghai, om Johnny Speeds kvalificerar.

Johnny Speeds är rankade som världens 28:e bästa lag av Valve. De är också världens bästa helsvenska lag. Ändå står laget utan en organisation att representera, vilket blir särskilt viktigt om laget kvalificerar till Majorn i Shanghai senare i år. Om laget fortsätter hålla sin glödheta form är det bara en tidsfråga innan en organisation väljer att plocka upp laget.

Artikelbild: Joakim Asplund/Godsent, Fragbite och Pressbild/Esportal
Videokälla: Fragbite

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..