×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Media: Ryssland tvingas spela under neutral flagg i esport-VM

1
Det ryska landslaget kommer inte att få representera sitt land fullt ut i världsmästerskapen.
Det ryska landslaget kommer att tvingas spela under neutral flagg under årets upplaga av esport-VM för landslag. Det rapporterar esportjournalisten Richard Lewis.

Enligt Lewis ska det internationella esportförbundet IESF beslutat att de ryska deltagarna inte får delta i mästerskapen om de inte går med på att tävla under neutral flagg. Beslutet ska ha meddelats det ryska esportförbundets ordförande Dmitry Smit.

Bakgrunden till beslutet är Rysslands invasion av Ukraina som pågått sedan februari år 2022. Kort efter att invasionen inletts förbjöds det ryska landslaget från att delta i IESF-tävlingar men året därpå ändrades beslutet så att Ryssland åter kunde delta i tävlingar.

Efter att Ryssland åter tillåtits att delta i IESF:s tävlingar har det ukrainska esportförbundet meddelat att man bojkottar organisationen. Om beskedet att låta Ryssland enbart tävla under neutral flagg förändrar det ukrainska förbundets beslut är i skrivande stund oklart.

Världsmästerskapen i Counter-Strike spelas i november senare i år i Saudiarabiens huvudstad Riyadh. Sverige är regerande världsmästare efter att det svenska landslaget förra året vunnit landslags-VM i Rumänien.

Artikelbild: Johanna Wallén/Bildbyrån och Pressbild/IESF
Videokälla: IESF/X

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..