×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Finland

Topplaget bryter med sponsor — anklagas för att sälja drönare till Ryssland

1
Ence Esports bryter sitt partnerskap med omedelbar verkan.
Det internationella topplaget ENCE Esports bryter med sin sponsor Jimm's PC-Store med omedelbar verkan. Detta efter att den finska tidningen Iltalehti rapporterat att sponsorn sålt drönare till ett annat finskt bolag som i sin tur försökt exportera dem till Ryssland för att användas i kriget mot Ukraina.

Totalt ska 3500 drönare ha sålts av Jimm's PC-Store vars vd Veli Nietula i ett pressmeddelande medger att bolaget brustit i bakgrundskollen av köparen. Även fast bakgrundskollen brustit har drönarna inte hamnat i Ryssland, menar Neitula.

Efter nyheten om Jimm's PC-Store spridits i finska medier valde Ence att i ett kortfattat meddelande upplysa sina fans om att man brutit partnerskapet med bolaget.

"Vi tar de senaste uppgifterna om Jimm's PC-Store på allvar och har därför beslutat avsluta vårt partnerskap med omedelbar verkan", skriver Ence.


Artikelbild: Fatah Muse/Unsplash
Videokälla: Valve

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..