×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Danska ministern vill kasta ut ryska CS-stjärnorna från Majorn

1
Den danska politikern tycker inte att de ryska spelarna borde få delta i Majorn.
Danmarks kulturminister Jakob Engel-Schmidt vill kasta ut de ryska CS-stjärnor som för tillfället tävlar i Majorn i Köpenhamn. Det säger ministern i en intervju med den danska tidningen Berlingske.

Enligt Engel-Schmidt bör inte ryska utövare få delta i några tävlingssammanhang förrän den pågående invasionen av Ukraina upphört. Även om tävlingsarrangören PGL inte är ett danskt bolag uppmanar ministern till att de ryska spelarna ska uteslutas ur tävlingen.

– Även om det är en rumänsk arrangör vill jag uppmana till att ryska deltagare ska uteslutas. Jag vill också starkt uppmuntra Royal Arena att vara mer kritiska i förhållande till vad de anordnar, säger Jakob Engel Schmidt i intervjun.

Några av världens bästa CS-lag består av ryska spelare och i vårens Major deltar hela 18 spelare från landet. Sedan tidigare är ryskägda organisationer förbjudna från att delta i CS-tävlingar arrangerade av ESL, Blast och PGL.

Förbudet har lett till att ryska organisationer lagts ned eller sålts till icke-ryska ägare. Något förbud mot ryska spelare har dock aldrig varit i kraft.

Värt att notera är att Majorn i Köpenhamn inte är den första CS-tävlingen som arrangeras i Danmark sedan krigets utbrott. Sedan Rysslands invasion har Blast arrangerat flera tävlingar där ryska spelare deltagit.

Artikelbild: Marie Hald/Folketinget och Helena Kristiansson/ESL
Videokälla: ESL/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..