×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Rumanien

Ukraina hoppar av VM i protest: "Vägrar fortsätta"

1
Det ukrainska landslaget är rasande efter det internationella förbundets beslut.
På fredagen var det tänkt att Ukrainas CS-landslag skulle spela VM-kvartsfinal mot Serbien. Någon match blir det dock inte då Ukraina väljer att dra sig ur turneringen.

Beskedet kommer efter att det internationella esportförbundet (IESF) beslutat att åter välkomna Ryssland som en fullvärdig medlem i förbundet. Beslutet fattades under en omröstning tidigare i veckan och upphäver den avstängning som IESF tidigare beslutat om på bland annat det svenska förbundets initiativ.

I ett uttalande från den ukrainska esportorganisationen IKLA, som utgör det ukrainska landslaget i tävlingen, skriver landslaget att man vägrar att fortsätta delta i VM på grund av IESF:s "skamliga beslut".

"På grund av det skamliga beslutet från IESF angående återinträde av medlemmar från ett terroristland till framtida tävlingar, vägrar det ukrainska esportförbundet vårt landslags fortsatta deltagande i LAN-turneringen i Rumänien. Vi fördömer IESF:s skadliga politik", skriver IKLA i uttalandet.

"Att tolerera terrorister = att bli terrorist. Att omfamna Ryssland = att överge den demokratiska världen. Att höja den ryska flaggan = att stödja folkmordet på det ukrainska folket", fortsätter uttalandet.


Det svenska e-sportförbundet har tidigare bojkottat alla mästerskap som IESF anordnar där ryska landslag tillåts att delta. Förbundets ordförande Sammi Kaidi har meddelat för Fragbite att förbundet kommer att göra ett uttalande i frågan senare under torsdagen.

Det svenska landslaget är schemalagt att spela sin VM-kvartsfinal på fredag klockan 15:30 då Sverige ställs mot hemmanationen Rumänien.

Artikelbild: Pressbild/IKLA och IESF

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..