×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

CS-fans vill ändra format för Major-finalen: "Varför inte ha en BO5?"

1
Vill du också se en längre Major-final?
Major-finalen borde spelas i BO5-format och inte i BO3. Det tycker åtminstone några CS-fans som lyft frågan inför söndagens final av Majorn i Köpenhamn.

I tråden "Why isn't the final a BO5?" skriver Reddit-användaren halatorbjoern att han ser en risk med att BO3-finalen kan bli väldigt kort i och med ändringen från MR15 till MR12.

"Plötsligt går ZywOo eller donk beast mode och den första kartan slutar 13-2. Då kan det bli bara en dryg timmes bra CS", skriver han och fortsätter:

"Jag skulle bokstavligen bara ha börjat på popcornen innan det tar slut. Varför inte ha en BO5?"

I tråden är det många som håller med trådskaparen men vissa lyfter även att så långa matcher kan bli tråkiga att titta på om de är väldigt ensidiga.

"Majors har aldrig varit BO5. Bo5 är typ ett tveeggat svärd, de kan (ibland) skapa episka matcher men de är också ganska otillgängliga för tittarna eftersom de kan hålla i evigheter", skriver användaren K0nvict.

"Valve föredrar att vara på den säkra sidan och sända en show som alla och inte bara hardcore CS-fans kan njuta av", fortsätter han.

Någon formatändring i sista minuten inför veckans Major-final lär inte hända, men att Valve ser över formatet inför höstens Major baserat på vårens utfall är inte en orimlig tanke.

Läs diskussionen:
Why isn’t the final a BO5?
byu/halatorbjoern inGlobalOffensive

Artikelbild: Pressbild/Blast
Videokälla: Blast/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..