Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Alliance vinner svenska ESL Challenger-kvalet — får tävla på Dreamhack Summer

1
Alliance vände och vann mot Eyeballers.
Det blir Alliance som får representera Sverige i sommarens upplaga av ESL Challenger Jönköping. Laget vann idag kvalfinalen mot Eyeballers efter att ha vänt 0-1-underläge till vinst.

Matchen började på Alliances eget kartval, men det var Eyeballers som öppnade starkast. Svenska Cupen-mästarna vann Anubis med 13-10. På Mirage kunde sedan Alliance kvittera efter ett fint anfallsspel i den andra halvleken. Kartan slutade 13-8 till de grönklädda.

På den avgörande kartan Overpass öppnade Alliance med ett betongsäkert försvarsspel i den första halvleken. Niclas "PlesseN" Plessen var omutbar och Alliance säkrade hela 10 rundor på CT-sidan. Trots en fin start från Eyeballers på den andra halvleken kunde Alliance till slut stänga kartan med siffrorna 13-7.

ESL Challenger Jönköping spelas under Dreamhack Summer den 14—16 juni. För övriga svenska lag finns fortfarande en chans att ta sig till tävlingen fast då genom de betydligt tuffare europeiska kvalen som spelas i början av april.

Artikelbild: Stephanie Lindgren
Videokälla: Elitserien/Twitch