×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Schemakrock i svenska ESL Challenger-kvalet — flera topplag riskerar att drabbas

1
Arrangörens beslut att byta starttid har lett till upprörda känslor.
Många svenskar har glatts åt nyheten att turneringsarrangören ESL anordnar ett helsvenskt kval till årets upplaga av miljonturneringen ESL Challenger Jönköping som spelas under Dreamhack Summer. Men en schemaändring med kort varsel innan start ser ut sätta käppar i hjulet för flera svenska topplag som tänkt delta i kvalet.

Kvalet var ursprungligen schemalagt att spelas med starttid klockan 18:00 på lördagen. Någon gång under fredagen verkar ESL dock ha bytt starttid till klockan 13:00 vilket innebär att kvalet krockar med andra tävlingsmatcher för bland annat Alliance, Godsent och Young Ninjas.

Efter att schemaändringarna uppmärksammats på sociala medier valde Alliance-spelaren Robin "robiin" Sjögren att öppet ifrågasätta beslutet. I ett inlägg på X skriver han att flera svenska lag planerat runt den ursprungliga starttiden för att kunna delta i kvalet.

"Kan ni snälla förklara varför ni flyttade det svenska ESL Challenger Jönköping-kvalet till en tidigare tidpunkt en dag innan kvalet? Flera lag har planerat sitt schema kring detta kval och nu kan några inte delta. Känns inte särskilt rättvist", skriver robiin.


En möjlig förklaring till schemaändringen är faktumet att Sveriges just nu högst rankade lag Metizport inte kan delta i kvalet om det börjar senare på kvällen då laget har en match i Blast Premier Showdown inplanerad. Lagets sportchef Morten "zEVES" Vollan bekräftar själv i en konversation med robiin på X att han skickat ett mejl till ESL med en förfrågan om att tidigarelägga kvalet.

Artikelbild: Pressbild/ESL och Stephanie Lindgren
Videokälla: Blast/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..