×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Efter fuskskandalen — svenskarna vill ha ändring: "Sluta vara lata"

1
De svenska profilerna ryter ifrån efter fuskskandalen som drabbade Eyeballers.
Det svenska topplaget Eyeballers fick sitt kvalspel till IEM Dallas förstört av ryska fuskare. Svenskarna slogs ut redan i den tredje spelomgången i kvalet och även fast fuskarna bannades dagen efter blev det inget omspel för Eyeballers i kvalet.

Nu ryter flera svenska profiler ifrån och efterfrågar bättre åtgärder för att förhindra att fuskare förstör kvalen.

"Turneringsarrangörer måste anpassa sig och sluta vara lata. Antingen har du ett aktivt admin team för att kunna diskvalificera mitt i tävlingen eller om du diskvalificerar fuskare i ett senare skede (som i det här fallet) så får du ordna omspel för varje lag de slagit ut", skriver den svenska coachen Faruk "pita" Pita om situationen.


Även Eyeballers delägare Robin "flusha" Rönnquist utvecklade sin syn på situationen efter att det stått klart att det inte blev något omspel för hans lag.

"Vi kontaktade till och med admins på förhand och frågade om de kunde tvinga motståndarnas coach att spela in deras voice chat, admins vägrade och sade till oss att spela in klipp och skicka till deras anti-cheat team", skriver flusha och fortsätter:

"I grund och botten säger de till oss att vi antingen måste slå dem direkt eller hoppas att antifusket kommer att avslöja dem inom en timme eller två för att vi ska få en chans i kvalet. ESL måste seriöst tänka om hur de gör onlinekval, två av våra tre senaste öppna onlinekval har vi förlorat mot fuskande mixlag", skriver han.


3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..