×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Proffslaget tvingades lämna walkover i öppna kvalet — rasar på Faceit

1
Ilska bland spelarna som hoppades få chansen att kvala till IEM Dallas.
I det första öppna kvalet till IEM Dallas tog sig det bulgariska proffslaget The Chosen Few till kvalfinal där det blev förlust mot svenska Metizport. I det andra kvalet fick laget inte ens möjlighet att spela.

Laget tvingades nämligen att lämna walkover redan i den första spelomgången efter att flera spelare fått problem med plattformen Faceits antifusk-program. I flera inlägg på X rasade The Chosen Few-spelarna mot Faceit som de menar förstört deras möjligheter att ta sig vidare i kvalen.

"Vi var tvungna att lämna walkover i det sista IEM Dallas-kvalet på grund av Faceit anti cheat-problem. AMAZING", skriver Teodor "SPELLAN" Nikolov i ett inlägg.

"Igår hade vi inga problem, men idag kan ingen starta sitt anti-cheat på grund av errors och Faceits lösningar fungerade inte. Fuck this shit", fortsätter han.


Även lagkamraten Milen "milky" Iliev ventilerade sin frustration över situationen på X.

"Igår tog vi oss till finalen i Dallas-kvalet och vi spelade utan problem till klockan 01 med AC. Idag är vi tvungna att GE UPP i vår första match på grund av problem med Faceits AC. Vi provade alla rekommenderade lösningar av Faceit och ingenting fungerade", skriver han.


Exakt vad som var problemet för spelarna har inte framkommit. Faceit har heller inte kommenterat händelsen.

Artikelbild: Pressbild/Faceit och PGL
Videokälla: Blast/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..