×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NIP vill vara som bäst år 2025: "I början på resan"

2
Den sportsliga ledningen i Ninjas In Pyjamas är öppna för att värva superstjärnor för att ta laget tillbaka till toppen.
På måndagskvällen släppte Ninjas in Pyjamas det första avsnittet i en videoserie som följer organisationens sportsliga ledning. I det tio minuter långa premiäravsnittet får vi följa organisationens general manager Björn "THREAT" Pers, coachen Daniel "djL" Narancic och sportchefen Erik Wendel.

Avsnittet kretsar kring värvningen av Alejandro "alex" Masanet och beslutet att bänka Ludvig "Brollan" Brolin till förmån för Kristian "k0nfig" Wienecke. Utöver resonemang kring den senaste tidens lagändringar avslöjar ledningen också att den övergripande målsättningen är att ha en konkurrenskraftig femma i januari 2025 när Valves förbud mot franchise-ligor träder i kraft.

— I januari 2025 måste man prestera på topp. Det finns inga genvägar. Det kommer bara att vara rankingpoäng och kval. Det är då vi behöver vara på toppen och ha de bästa spelarna. Vi är väldigt nöjda med spelarna vi har just nu, alla jobbar verkligen sitt hårdaste, säger Erik Wendel i avsnittet.

Samtidigt påpekar Wendel att målet med NIP fortsatt är att vara ett lag i den absoluta världstoppen. Det kan därför bli fler ändringar i femman och det finns en möjlighet att NIP öppnar plånboken för att värva superstjärnor.

— Vi får se vad som händer. Det är möjligt att spelarna som vi har nu är de spelare som kommer att vara bäst i CS2, det vore den bästa lösningen. Men om så inte är fallet kommer det transferfönster efter RMR:en och vi får se vad vi gör då. Det är då man skulle kunna spendera pengar på en ny superstjärna, säger Wendel.

— Våra investerare vill att NIP ska vara det bästa laget. Om jag och Björn verkligen pushade för det hade vi förmodligen kunnat få pengar till att värva en superstjärna redan idag. Vi har tidigare värvat stora spelare som Nicolai "dev1ce" Reedtz och Ludvig "Brollan" Brolin vilket var några av de största värvningarna då. Så ingen är rädd för att göra de värvningarna ur ett finansiellt perspektiv, men det måste vara rätt tidpunkt.

Se avsnittet:

Artikelbild: Pressbild/ESL och NIP
Videokälla: Blast/Twitch

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..