×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Rysk CS-tävling inställd efter massavhopp: "Stödjer våra ukrainska vänner"

3
Alliance och Godsent bjöds in till tävlingen och hoppade sedan av.
I veckan var onlineturneringen Rus Cyber League (RCL) schemalagd att dra igång. Lag som Alliance, Godsent och ENCE Academy hade fått inbjudan till tävlingen som hade en annonserad prispott om 20 000 dollar (~209 000 kronor).

Men någon turnering blir det inte. Efter att den ukrainska nyhetssajten Players granskat arrangören och hittat kopplingar till ryska myndigheter valde flera av de inbjudna lagen att hoppa av tävlingen.

Det var efter att den ukrainska CS-profilen Oleksandr Petryk uppmärksammat organisationerna på granskningen som lagen valde att ställa in sitt medverkande.

"Vi har avslutat vårt deltagande i denna tävling efter att ha fått dessa uppgifter om arrangören. Vårt stöd är fortfarande helt hos våra ukrainska vänner och vi tolererar inte heller organisationer som är anslutna till ryska myndigheter", skriver Alliance om organisationens beslut.

"Vi har dragit oss ur turneringen", skrev Godsents lagkapten Maikil "Golden" Selim i ett inlägg på X efter att laget hoppat av.


Att avhoppen kommer först efter att journalister påpekat kopplingarna mellan arrangören och den ryska staten kritiseras dock av Metizports sportchef Morten "zEVES" Vollan. Enligt norsken borde inte organisationerna tackat ja till inbjudan från första början.

"Lag får beröm för att de drog sig ur när de uppenbarligen inte borde ha accepterat inbjudan från början. Metizport tackade nej till inbjudan", skriver zEVES om situationen.


Artikelbild: Pressbild/Alliance och Godsent och Skärmbild/X

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..