×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Malta

Svenska förbundet fördömer Ryssland-beslutet: "Djupt respektlöst"

2
Det svenska CS-landslaget kommer att fortsätta sitt deltagande i VM i Rumänien.
Det internationella esportförbundet IESF beslutade tidigare i veckan att åter välkomna Ryssland som en fullvärdig medlem i förbundet. Beslutet ledde till att Ukraina drog sig ur landslags-VM mitt under den pågående turneringen.

Under torsdagen valde det svenska förbundet och tolv andra förbund att öppet kritisera IESF:s beslut. I ett gemensamt pressmeddelande kallar förbunden beslutet för "oansvarigt och djupt respektlöst mot Ukraina" och meddelar att man kommer att arbeta för att få det hävt.

"I detta gemensamma pressmeddelande tillkännager vi vår gemensamma avsikt att utforska vägar för att häva detta avskyvärda beslut", skriver förbunden.

Någon bojkott av det pågående världsmästerskapet blir det dock inte vilket innebär att det svenska landslaget, som krossade motståndet i gruppspelet, spelar sin kvartsfinal mot värdnationen Rumänien som planerat under fredagen.

Artikelbild: Johanna Wallén/Bildbyrån och Pressbild/SESF

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..