×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Polen

Faze Clan och Falcons till semifinal i IEM Katowice

1
En fantastisk match och en inte så fantastisk match.
Slutspelet i Intel Extreme Masters Katowice är i full gång.

Först ut i Spodek Arena var de två giganterna Faze Clan och G2 Esports, och det var många som satt bänkade med en förhoppning om att få se något alldeles speciellt. Tyvärr var det snarare det motsatta.

Matchen började på Inferno som var lite av en chansning från G2:s sida då kartan endast spelats en endaste gång under hela Katowice, med andra ord en karta ingen är riktigt bekväm med i nuläget. G2 började matchen starkt med 4-0 innan Faze och Helvijs "broky" Saukants vaknade till liv. Efter en 7-5 halva till Finn "karrigan" Andersen och hans mannar på T-sidan behövde man bara 6 rundor för att relativt bekvämt vinna första kartan.

På andra kartan Ancient gick det än sämre för stjärnan Nikola "NiKo" Kovač och kamrater då man bara lyckades ta 3 rundor som försvarande lag. En storspelande broky gjorde sista halvan kort och Faze vann till slut bekvämt med 13-6. I semifinalen kommer man att få möta Ludvig "Brollan" Brolin med sitt nya MOUZ.

Nästa match på tur var mellan de två nykomponerade lagen ENCE Academy och Falcons Esports och där blev det uppvisning från nästan samtliga spelare.

Mirage som spelades först valdes av Falcons och där visade man på enorm potential då man snabbt och enkelt vann med 13-5 och Ence såg tyvärr ganska yra ut.

Efter en kort paus hoppade spelarna in på Overpass och polacken Olek "hades" Miskiewicz fullständigt briljerade med sin AWP. 26-8 hade snipern i stats när matchen var slut och laget såg taggade ut när de gick av scen. Matchen slutade 13-9.

Bataljen skulle avgöras på Nuke och Ence var det försvarande laget. Halvan som vanns av Emil "Magisk" Reif och hans mannar kan krediteras flertalet spelare men främst Pavle "Maden" Bošković som gång på gång hittade entry frags ute på yard.

När allt såg förlorat ut för Ence började hades återigen hitta frallor med snipern, denna gången på T-sidan. Det skulle krävas samtliga rundor för att avgöra matchen och sista strået drogs av Falcons som förtjänt vann med 13-11.

En sprudlande första dag borta i Katowice och morgondagen ser ut att bli minst lika underhållande.

Lördagens matcher:
Team Spirit mot Falcons Esports
MOUZ mot Faze Clan

Artikelbild: ESL
Videokälla: Valve

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..