×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenskt rivalmöte i European Pro League — här är svenskarna som deltar

1
Godsent ställs mot sin före detta spelare i European Pro League-gruppspelet.
Under tisdagen drar onlineturneringen European Pro Leagues 13:e säsong igång. Hela 19 svenskar har blivit inbjudna att delta i tävlingen som har en sammanlagd prispott om 20 000 dollar (~208 000 kronor).

De 16 deltagande lagen har delats in i fyra grupper om fyra lag vardera och först ut i tävlingen är öppningsmatcherna i grupp A. I tävlingens första match bjuds vi på ett svenskt rivalmöte mellan Sveriges tredje högst rankade lag Godsent och lagets före detta spelare Joel "joel" Holmlund som fick lämna Godsent efter att en utredning inletts av Esportens Integritetskommission.

I grupp B återfinns också två svensklag i form av den helsvenska femman i Alliance och Sangal Esports som ställer upp en femma med två svenska spelare i form av Linus "LNZ" Holtäng och Simon "yxngstxr" Boije. De två svensklagen möter inte varandra i gruppens öppningsmatcher som spelas på onsdagen.

I grupp C hittar vi Metizport samt Hampus "hampus" Posers lag Bleed Esports. Gruppen spelar sina öppningsmatcher på torsdag förmiddag. I den sista gruppen, grupp D, finns inga svenska spelare.

Gruppspelet i tävlingen spelas under 8 dagars tid och leder sedan till ett slutspel som spelas i double elimination-format. Tävlingen är schemalagd att avgöras den 9 februari.

Artikelbild: Helena Kristiansson/ESL och Stephanie Lindgren
Videokälla: Elitserien/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..