×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska CS-proffset avslutar spelarkarriären — hyllas för sina insatser

1
Hannes "hns" Johansson överöstes med lyckönskningar efter att han meddelat sitt beslut.
Den svenska CS-spelaren Hannes "hns" Johansson väljer att avsluta sin karriär som professionell spelare. Det meddelade spelaren själv genom ett inlägg på X under onsdagskvällen.

I inlägget skriver hns att beslutet inte varit enkelt att fatta men att han kommit fram till beslutet efter att ha noga övervägt sina möjligheter och utvärderat vilka mål och prioriteringar han har.

Efter beskedet har hyllningarna till hns haglat in från CS-communityt. Flera profiler — så väl svenska som utländska — tackar hns för sina insatser som spelare och önskar honom lycka till i framtiden.

Vad framtiden har att utvisa för hns är ännu oklart, men i inlägget skriver han att beslutet inte betyder att han lämnar esportscenen — tvärtom vill han fortsätta sin karriär inom Counter-Strike i någon annan roll.

"En väg som är av intresse är att coacha och vara mentor åt yngre spelare. Efter att ha ställts inför många utmaningar och upplevt upp- och nedgångarna med professionellt spelande själv är jag väl rustad för att vägleda och fostra talang", skriver hns i sitt uttalande.


25-åringen har en lång karriär inom CS-scenen och blev känd för den breda massan när han 2017 deltog i den första säsongen av reality-programmet Gamerz. Efter Gamerz blev hns en del av Lilmix där han spelat under merparten av sin karriär.

Det sista laget blev dock Metizport där han spelade under hösten 2023. Utöver att representera olika organisationer har hns också tagits ut till den svenska landslagstruppen vid flera tillfällen

Med Lilmix vann hns bland annat två säsonger av Fragleague Nordic Championship, slutade fyra i Svenska Cupen 2022 samt tog ett silver och tre brons i Elitserien. Han har också vunnit Esportal Bybit Open med mixlaget Fightclub samt vunnit två BYOC-tävlingar på Dreamhack.

Artikelbild: Kim Andersson

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..