×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Gästkrönika av Pani: En vädjan till alla organisationer

4
Daniel "Pani" Aicardi delar sina tankar om hur svensk CS kan återuppbyggas.
Daniel "Pani" Aicardi är en av medgrundarna till spelplattformen Esportal. Han arbetar också tillsammans med Alliance med organisationens satsning på Counter-Strike.

Jag lyssnade under gårdagen på den fantastiska, helt nya CS-podden där några bra diskussioner gav mig motivation att skriva den här texten och höra av mig till Sandstrxm här på Fragbite för att se om de ville publicera mina tankar kring några av områden de diskuterade.

Först och främst, tack för att ni hyllar, och chockerades över Alliances deltagande i Elitserien. Enligt mig har vi, alla esportlag, ett gemensamt ansvar att vara med på allt som Sverige har att erbjuda. Det är tjänstefel att välja att inte vara med i Elitserien. Ansvaret ligger nödvändigtvis inte på spelarnas axlar utan på klubben de representerar, om de som organisation vill vara med och stötta svensk esport.

Det handlar inte bara om prispengarna; det handlar om återuppbyggnaden av svensk CS.

Sedan en tid tillbaka jobbar jag med Alliance och dess svenska marknad utöver mina åtaganden på Esportal där jag fortfarande är kvar och jobbar med alla de kampanjer och turneringar som levereras.

Rekryteringen av CS-laget i Alliance gjordes för att återvända mer till svensk esport som organisation och det var en av de första sakerna jag tog tag i när jag anslöt till organisationen i nära samarbete med grundarna Loda och Kelly. Alliance är här för att hjälpa svensk CS framåt, och det är en oerhört långsiktig satsning där ingenting sker över en natt.

För att driva svensk CS framåt ligger det delvis på topplagen att vara mer närvarande i communityt, vara närmare fansen, minska glappet från zero to hero genom olika akademi-satsningar eller bildande av föreningar och ungdomssatsningar. Men framför allt vara med i turneringarna och ligorna.

Det är vårt gemensamma ansvar som lag och organisationer att vara med och lägga tid på detta!!! Sedan förstår jag så klart att man inte kan vara med i allt och att man ibland måste välja men jag saknar Godsent , Eyeballers och Metizport i Elitserien.

Ju fler som tittar på Elitserien, desto större blir prispotten. Ju större prispott, desto fler lag tillkommer. Ju fler lag som tillkommer, desto fler spelare engageras. Ju fler spelare, desto fler fans. Hela ekosystemet snurrar, och det går mycket snabbare om de stora lagen är med.

Och ju större alla initiativ blir, som Elitserien, Svenska Cupen, turneringar som Suberior League på Esportal, desto fler fans tillkommer, det skapas mer rivalitet mellan lagen, fler lag ansluter, fler eldsjälar och entreprenörer ansluter till communityt och skapar lag och föreningar.

FLER ANNONSÖRER (sponsorer) tillkommer och skapar ännu mer innehåll för målgruppen. ALLT detta är superviktigt och går hand i hand med varandra. Om intresset ökar och allt ovan i ekosystemet börjar röra på sig så kommer intresset snabbare från sponsorer och alla gynnas av det långsiktigt.

Det är extremt viktigt att lagen är med på allt, även på svensk mark.

Jag vill förtydliga att detta inte är ett öppet klagobrev mot lagen. Alla lag gör otroligt bra saker redan, kolla bara på Eyeballers, vilken drömsatsning dom har med uppbackning av personer som greykarn, Walle samt hela Black Molly. Se på JW som gör allt i sin makt att lyfta svensk CS, han skriver öppna kärleksförklaringar till Svenska Cupen och är mer engagerad än någonsin.

Det är exakt så här vi behöver bete oss för att lyfta svensk CS. TILLSAMMANS!! MYCKET BRA JW!!! Hatten av även till organisationer som Lilmix med quix i täten som helhjärtat går all in och gör allt i sin makt för att ta laget framåt, prata med partners, gör events, samarbetar med skolor. Allt för att ta svensk CS framåt!

Återigen till ämnet i podden: Att vinna SM-titeln är en viktig bedrift för oss i Alliance, det blir en betydelsefull och bra röd tråd gentemot partners och fansen. Något alla svenska organisationer borde sträva efter, inte bara Alliance.

Svenska annonsörer struntar i om ett lag är rankat 30 eller 55 på världsrankningen. Det handlar om att vinna svenska fans hjärtan och det är dessutom mestadels svenska budgetar (svenska sponsorpengar) lag som Alliance, Eyeballers och Godsent kommer att konkurrera om.

På samma tema som ovan, i Subway Suberior League, som jag är en del av att arrangera på Esportal så gjorde jag ett jobb inför turneringen där jag nådde ut till Metizport och Godsent för att lyfta min vision för svensk CS. Jag betonade vikten av att alla våra lag är med på sådana här initiativ. Jag påverkade förmodligen både Metizport och Godsent och fick dem att förstå vikten samt få dem att fundera mer på frågan om de vill stötta svensk CS och få igång hela ekosystemet.

Jag är extremt glad över att jag nådde fram. Jag tar inte på mig någon ära för det utan jag kunde bara ge en liten knuff i rätt riktning och resten ligger på organisationerna och de eldsjälar jag pratade med men jag är sjukt stolt över att saker börjar hända och att de är med!!!!

Lite på temat “om Alliance kan vara med så kan ni vara med”...Fantastiskt!!!!!!

Sedan så ligger det så klart inte bara på lagen, det är en gemensam satsning alla måste vara delaktiga i. Plattformar som Esportal men även satsningar som Esportstudion, vilket fantastiskt initiativ! Även att Fragbite verkat få en nytändning, Dust2 har lanserats, och så vidare!

Ett annat exempel där Godsent nyligen deltog och vann är i Tele2 Gamings turnering på Esportal där de nu ska åka till Dreamhack för att spela BYOC-turneringen med 130 000 kronor i potten. Det betyder att de blir det enda svenska topplaget på plats under Dreamhack vilket egentligen är helt sjukt då det kommer leda till många nya fans, fler möten med sponsorer och framförallt en helt ny relation med Tele2 som för närvarande är en av de viktigaste annonsörerna och möjliggörare inom svensk CS.

Tele2 arrangerar turneringar på Esportal för gräsrötter, de är en av huvudsponsorerna på Dreamhack men även Svenska Cupen. Det är extremt viktigt och ett gemensamt ansvar från alla lag att göra sådana här företag nöjda och göra att de vill fortsätta. Det är ett ypperligt tillfälle för Godsent att tillbringa en hel helg med Tele2 på Dreamhack. Stor eloge till Godsent som deltog i detta!

Anledningen till att det är ett gemensamt ansvar, även fast alla lag inte kan få alla sponsorer att stötta dem, så handlar det mer om att göra företag nöjda i allmänhet så de fortsätter satsa på esport, men också för att nya företag och budgetar ska nå svensk esport. Allt går hand i hand även här!

Självklart är den gemensamma drömbilden för alla lag att gå internationellt och tävla mot världslagen, det är inget snack om saken, och så måste det så klart förbli. Där måste så klart organisationerna fortsätta låta spelarna lägga tid på det för att nå sina drömmar för där finns det större prispengar och större kontrakt som väntar, men om vi ska få ekonomi inom svensk CS, om fler aktörer ska våga satsa, om nya sponsorer ska ansluta, om man vill bli störst i Sverige och samtidigt stötta svensk esport, då är det på svensk nivå man måste börja.

Så en vädjan till alla svenska organisationer: Var med i Elitserien och allt annat runt omkring. Det handlar om långsiktighet och återuppbyggnaden av svensk CS, både i allmänhet men också inom organisationen. Om organisationen stärker sitt fäste i Sverige har man mycket att vinna, både när det gäller nya fans och nya sponsoravtal.

Låt varje val vi gör som organisationer vara en kärleksförklaring till svensk esport. Tillsammans kan vi forma en framtid där svenska lag står starka på både nationell och internationell nivå.

TACK till alla eldsjälar där ute som varje dag sliter för svensk esport!

Over n out

Artikelbild: Privat

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..