×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

MalteLul efter Curlews chockvinst mot Alliance: "Den största matchen jag vunnit"

1
Malte "MalteLul" Modigh berättar om känslorna efter Curlews oväntade vinst mot Alliance.
Elitserien-nykomlingen Curlews chockade i måndags CS-Sverige genom att besegra tävlingens enda proffslag Alliance i öppningsmatchen. Laget vann det jämna mötet på Ancient med 13-11 och har gett sig själva bästa möjliga förutsättningar inför resten av gruppspelet.

En av Curlews-spelarna som glänste på servern i matchen var Malte "MalteLul" Modigh. I en kort intervju med Fragbite berättar han om känslorna efter vinsten.

Ni gjorde det som ingen på förhand hade tippat – vann mot Alliance i öppningsmatchen av Elitserien. Hur lyckades ni och hade ni väntat er detta på förhand?
"Vi var fullt medvetna om att vi var underdogs mot Alliance men jag skulle säga att vi gick in i matchen med rätt mentalitet. Vi pratade dagen innan om att målet var att spela vårt eget spel, inte ge för mycket respekt och att vad som helst kunde hända eftersom vi hade liknande favoritkartor."

Kan du beskriva dina och lagets känslor efter att ni tagit hem den avgörande rundan? Hur reagerade ni på vinsten?
"Det var otrolig hype redan vid king och poiiis 2v5 för att ta oss till 12-10 och när vi till slut vann matchen så var alla fantastiskt glada. Ljudnivån i Teamspeak var väldigt hög."

"Personligen var det nog den största matchen jag vunnit, åtminstone sett till motstånd, och jag tror att det gäller flera i laget. Känslan var väldigt fin, att se många vänner och folk skriva gott om oss var väldigt häftigt."

Du stod själv för en riktigt stark prestation med 27 kills på kartan. Kan du berätta om hur du ser på din egen insats i matchen?
"Det var en match som jag gick och såg fram emot under hela dagen. När vi väl spelade märktes det även hur mycket det betydde för de andra på både hypen och fokuset som vi alla hade. Då är det otroligt kul att spela bra och kunna bidra till en vinst som betyder såpass mycket för allihop.

"Utöver det så ger det självklart en fin boost av självförtroendet att känna att man gör en bra match och även få se folk, JW däribland, skriva gott om en. Särskilt nu i början på ett nytt spel där det känts knackigt i början. Otroligt kul!

I och med vinsten är ni 1-0 i swiss-gruppspelet. Vad tror du om era chanser att nå slutspelet?
"Vi öppnar verkligen starkt mot vad jag själv tycker är favoriterna denna säsong. Framåt gäller det att hålla huvudet kallt och behålla samma fokus i kommande matcher.

"Vi möter Lilmix ikväll och de har en bra femma med rutinerade spelare. Det är en match jag ser på med samma hunger som sist och lyckas vi ta oss till 2-0 så är slutspelet inte långt bort."

Slutligen, finns det något du skulle vilja säga till Fragbites läsare?
"Återigen vill jag vissa uppskattning och tacka alla som skrivit och lovordat oss som lag. Det ger oss väldigt mycket energi och glädje. Sedan kan jag bara instämma med JAEGARN, att det finns en ny orga att hålla ögonen på. Go Curlews!"

Curlews Elitserien-resa fortsätter på onsdagskvällen med match mot Lilmix i den andra gruppspelsomgången i tävlingen. Matchen är schemalagd att starta klockan 18:00.

Artikelbild: Pressbild/Curlews och Privat

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..