×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Godsent-talangen om personliga utvecklingen: "Litar mer på mig själv"

2
I en intervju med Fragbite berättar Jonatan "bobeksde" Persson om den första tiden i Godsent, sin egen fina utveckling och avsaknaden av CS2-tankar.
För två år sedan tog det svenska laget AURA CS-scenen med storm. Den då relativt okända femman hade en makalös höstsäsong där laget vann både Dreamhack Beyond och Elitserien samt sensationellt kvalade kvalade in till RMR-turneringen IEM Fall.

Trots framgångarna på servern plockades femman inte upp av någon organisation och laget splittrades inför vårsäsongen 2022. Två av AURA-spelarna, Jonatan "bobeksde" Persson och Johan "Hype" Engblom, har dock fortsatt spela tillsammans i både Lilmix och 00Prospects och presenterades inför höstens säsong som det svenska storlaget Godsents nyförvärv.

I en intervju med Fragbite berättar bobeksde att det finns en trygghet i att fortsätta spela med Hype.

— Vi har spelat tillsammans väldigt länge nu, de senaste två åren. Det känns som en trygghet att fortsätta spela med honom, säger han.

— I vissa lag hade det kunnat bli att man känner sig ensam när man kommer som ny, men med Hype har jag någon jag kan vända mig till ifall jag skulle känna så. Nu har det inte varit några problem att komma in i Godsent, men det är ändå skönt att ha honom.

Den första tiden i Godsent har präglats av ett fokus på att få spelarna att lära känna varandra och bygga en stark laganda, något som bobeksde tror är viktigt för att laget ska kunna prestera på servern framöver.

— Miljön i ett lag bidrar mycket till framgång och det är det vi fokuserar på just nu. Vi har fokuserat p att bygga en miljö och vi pratar mycket under och efter pracsen för att bygga upp sammanhållningen som man vill ha i ett lag, säger han.

— Spelmässigt har det gått okej på praccsen. Vi har kört två kval där vi åkte ut matchen innan HLTV. Vi förlorade på små misstag som alla lag har i början.

Den största skillnaden mellan Godsent och Prospects uppställningar är att Godsent har ett överflöd av in-game leaders medan Prospects länge saknade en dedikerad IGL. Att ha Erik "ztr" Gustafsson i laget menar bobeksde hjälper honom att fokusera mer på sitt eget spel.

— Vi brukar trolla och säga att vi har tre IGL:s med ztr, Hype och Maikil "Golden" Selim. I Prospects hade vi Alexander "AlekS" Andersson ett tag men utöver det så är det nu första gången jag spelar med en riktig IRL, säger han.

— Jag tycker att det blir lättare att spela sitt eget spel. Man kan fokusera mycket mer på sig själv. ztr är väldigt bra på att läsa spelet, han är väldigt dedikerad och har mycket idéer. Han är väldigt lätt att spela med.

I en tidigare intervju berättade Godsents lagledare Golden att en av anledningarna till att laget valde att satsa på just bobeksde var spelarens starka utvecklingskurva, något som han själv också känt av.

— Jag känner att jag spelat mycket bättre än vad jag gjort tidigare den senaste tiden. Jag har inte gjort någon förändring i mitt spel men jag tror att jag börjar bli mer bekväm och litar mer på mig själv, berättar han samtidigt som han avslöjar att han inte satt upp någon målsättning för hösten.

— Jag skulle inte säga att jag har några konkreta mål, vi vill bara komma så långt som möjligt. Mycket beror på vilka invites vi får. Utan invites tar det längre tid att grinda upp, man får spela kval och det är ganska coinflip. Om vi får lite invites tror jag att vi kan nå topp 30 inom en rimlig tidpunkt.

Att releasen av Counter-Strike 2 hägrar runt hörnet är ingenting som bekommer bobeksde just nu.

— För min del spelar jag bara CS:GO. Jag tänker ingenting på CS2, jag har inte ens testspelat det. Vi spelar CS:GO så länge det finns och när CS2 kommer så får man sätta sig och kolla på alla småsaker och uppdateringar.

— Jag ser det som CS:GO med lite uppdateringar. Jag har hört att det är lättare att HS:a och jag är rätt decent på det så det kanske är något jag kan få med mig.

I helgen spelar bobeksde och tre av hans lagkamrater i Godsent landslags-VM i Rumänien.

Artikelbild: Johanna Wallén/Bildbyrån
Videokälla: Elitserien/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..