Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ninjas In Pyjamas slår ut Ence — en seger från Major-slutspel

1
Ludvig "Brollan" Brolin storspelade när Ninjas In Pyjamas slog ut Ence ur Majorn.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Trocadero
Svensklaget Ninjas in Pyjamas håller sig kvar i Majorn i Paris. Laget vann måndagens ödesmatch mot ENCE Esports med 2-0 i kartor efter storspel från Ludvig "Brollan" Brolin på den andra kartan.

Segern innebär att NIP får spela en direkt avgörande gruppspelsmatch där laget vid seger säkrar en plats i Majorns slutspel. Om det blir förlust åker laget istället ur turneringen. För Ence innebär resultatet att det är slutspelat för laget i turneringen.

NIP:s avgörande gruppspelsmatch spelas under tisdagen och vilken tid och vilket lag som står för motståndet avgörs först efter att måndagens matcher i Legends Stage spelats färdigt.

Matchen inleddes på NIP:s kartval Mirage. Efter en jämn första halvlek, där NIP lyckades säkra 8 rundor på T-sidan, körde svensklaget över Ence totalt i den andra halvleken. Ninjornas försvarsspel var felfritt och laget vann 8 raka rundor vilket gav slutresultatet 16-7.

På Ancient fortsatte NIP att övertyga med sitt försvarsspel. Brollan storspelade på CT-sidan och avslutade den första halvleken med 17 kills och 132 ADR, något som bidrog till lagets stabila 12-3-ledning efter 15 rundor.

När NIP sedan vann den andra halvlekens pistolrunda — lagets fjärde pistolvinst för dagen — kändes det som att matchen i princip var över. Så var dock inte fallet och Ence lyckades skapa ordentlig nerv i matchen genom att vinna sju raka rundor och reducera till 10-14. Till slut kunde dock NIP stänga kartan med siffrorna 16-10. Brollan avslutade kartan med 24 kills och var med det dödligast på servern.

Artikelbild: Kalle Strömgren