×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Brasilien

Xizt i comeback som spelare — kan få möta Ninjas In Pyjamas i Rio

3
Den svenska legendaren hoppade in när Heroic vann i Rio.
Den svenska legendaren Richard "Xizt" Landström, som lade ned sin spelarkarriär hösten år 2021, gjorde under tisdagskvällen comeback på servern. 32-åringen, som numera är huvudcoach för Heroic, fick hoppa in som spelare i lagets IEM Rio-gruppspelsmatch mot The MongolZ efter att Jakob "Jabbi" Nygaard tvingats avbryta matchen på grund av sjukdom.

Xizt hoppade in i efter tio rundor i matchens andra karta Overpass efter att Heroic vunnit Inferno med 16-4. Svensken fick spela en och en halv karta då Heroic förlorade Overpass med 13-16 men sedan vann Mirage med 16-6.

Prestationsmässigt stod Xizt för en mer än godkänd insats i sin första tävlingsmatch som spelare sedan november 2020. På Overpass hade svensken 15-14 i K-D och på Mirage noterades han för 13 kills och 10 deaths. Insatsen belönade honom med en HLTV-rating på 1,04, vilket var snäppet högre än Heroics lagkapten Casper "cadiaN" Møllers 1,02 från matchen.

I en intervju efter matchen avslöjade Rasmus "sjuush" Beck att Heroic hade förberett sig för situationen eftersom jabbi redan tidigare under turneringen flaggat för att han mått dåligt. På grund av detta hade Heroic testat att spela med Xizt under en av sina träningar inför matchen.

Om jabbi inte tillfrisknar kan Xizt få möta sitt gamla lag Ninjas in Pyjamas. Heroic möter nämligen NIP på onsdagskvällen i en direkt avgörande match om en slutspelsplats i turneringen. Den matchen är schemalagd att starta klockan 19:30.


Artikelbild: Adela Sznajder/ESL

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..