×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

Nya krigslagar gör att s1mple riskerar att missa Majorn

1
Ukrainska atleter får inte delta i turneringar med ryska spelare.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Trocadero
Det finns en risk att den bästa CS:GO-spelaren någonsin missar Majorn. Detta då Ukraina infört en ny krigslag som förbjuder atleter att delta i turneringar där ryska spelare deltar. Detta gäller både officiella sporter och inofficiella sporter.

Om avstängningen ignoreras så har den ukrainska regeringen rätt att be atleterna komma hem och göra så de inte får lämna landet. Sergey "LMBT" Bezhanov förklarade i sin Telegram-kanal att ukrainska spelare får tillåtelse att lämna landet via ukrainska esportförbundet, som i sin tur lyder under ungdom- och sportdepartementet.

Den ukrainska kommentatorn Vitalii "v1lat" Volochai tror dock inte att detta kommer att påverka esporten. Han menar istället att denna nya lag endast handlar om landslag. En annan kommentator, Oleksandr "petr1k" Petryk, säger dock att esport-spelare registrerar sina lag som landslag med esportförbundet.

Det finns redan flera ukrainska spelare som kvalat till Majorn i Paris. Bland annat de tre ukrainska Natus Vincere-spelarna Oleksandr "s1mple" Kostyliev, Valeriy "b1t" Vakhovskiy och Andrii "npl" Kukharskyi.

Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokälla: ESL

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..