×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

Vad är egentligen Counter-Strike 2? — Här är allt vi vet

2
Counter-Strike 2? Source 2? Vad kommer att hända med mina skins? Här är allt vi vet om den stundande uppdateringen till Counter-Strike.
Varje dag får vi ny information om den efterlängtade Source 2-uppdateringen. Det verkar verkligen som det är precis runt hörnet. Men vad innebär egentligen allt det här? Är det ett nytt spel? En stor uppdatering? Och är dina skins säkra? Här är allt vi vet just nu.

Source 2

Det som verkar rätt säkert är att Source 2 nu kommer till CS:GO. Detta kan betyda väldigt mycket men samtidigt väldigt lite. Spelet har, vad det verkar som, portats över till den nya spelmotorn under en längre period. Det som verkar komma nu är en frivillig beta-version till CS:GO med nya motorn.

Under natten till tisdag så uppdaterades spelfilerna till Counter-Strike. I dessa fanns filer som tycks tillhöra Source 2. Allt från information om kartor till skins. Detta verkar även stämma med informationen som Richard Lewis gick ut med under helgen.

Det som en egentligen kom nu var filer som tyder på en DLC (downloadable content). Det var exakt detta som hände när Dota 2 Reborn kom.

Counter-Strike 2

Bildkälla: Gabe Follower • EN via Youtube
Bildkälla: Gabe Follower • EN via Youtube

Men varför kallar folk detta Counter-Strike 2 och inte bara CS:GO Source 2? Detta baserar sig dels på informationen som hittades när Nvidia uppdaterade sina drivrutiner där det fanns två filer, cs2.exe och csgos2.exe samt uppgifterna från Richard Lewis.

Det vi INTE lär se är ett helt nytt spel. Du lär INTE ha två olika spel i ditt Steam-bibliotek utan istället är detta en stor uppdateringen till CS:GO. Det som är möjligt är att de väljer att rebranda spelet till Counter-Strike 2. I samband med detta spekulerar även folk om att spelet kommer att göras mer säkert för företag.

Detta tänker många kommer med att man byter bort namnen Terrorist och Counter-Terrorist. Istället kör man på attacker och deffender eller bara T och CT. Detta är dock endast rena spekulationer.

Kommer spelet att bli bättre?

Att veta Valves exakta planer är helt omöjligt men det går att tänka logiskt. En uppdatering till en ny spelmotor gör att Valve lättare kan göra grafiska uppdateringar. Det går även att uppdatera spelet för att optimera det bättre. Men en nyare och tuffare motor leder oftare att svagare datorer kan få det lite tuffare att köra spelet.

Enligt Richard Lewis uppgifter kommer spelet nu äntligen få 128 tick i officiella servrar. Alltså att du och servern skickar information dubbelt så snabbt till varandra som 64 tick. Det sägs även att ett nytt och bättre matchmaking-system ska integreras.

Valve är inte helt dumma heller. Counter-Strike: Global Offensive är mer populärt än någonsin. Nya spelarrekord slås konstant. Det skulle vara livsfarligt för Valve att ändra för mycket på hur spelet spelas. Movement, rekyk på vapen och granatfysik lär vara så likt som det nuvarande spelet det kan vara.

Är mina skins säkra?

Bildkälla: Luksusbums via Twitter
Bildkälla: Luksusbums via Twitter

Ja. Dina skins lär med största sannolikhet vara säkra. I den senaste Dota-uppdateringen fanns kodsnuttar med information om skins, klistermärken och även legacy files. Detta visar troligen att de tar in gamla texturer in till den uppdaterade versionen.

Skins-marknaden är enorm och ger Valve otänkbara summor pengar varje. Att förstöra den nuvarande ekonomin skulle bara kosta Valve pengar. Detta är inte ett helt nytt spel. Det är en stor uppdatering. Med all information som finns att ta del av så pekar inget på att dina skins skulle påverkas.

Hur kommer detta att påverka esporten?

Valve har tidigare gillat att göra stora uppdateringar precis innan stora turneringar. Många är nog rädda över hur detta kommer att påverka esporten och framförallt Majorn i Paris som spelas i maj. Det vi kan göra här är att återigen titta på hur detta sköttes med Dota 2 Reborn.

The International 2015 spelades under samma tid som betan av Source 2-versionen av Dota 2 var ute. Det vi kan förvänta oss är att esportscenen spelar kvara på gamla motorn fram till att den nya integreras med spelet helt och hållet.

När kommer det?

Enligt Richard Lewis så kan betan komma redan denna månad. Med den senaste patchen så känns detta också rimligt. Spelfilerna verkar vara redo. Om det kommer att vara öppet för alla eller stängt på något sätt är just nu okänt. Dota 2 Reborn blev i detta stadie öppet.


Artikelbild: Valve, Gabe Follower via Youtube

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..