×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Skinkonstnären om Valves AWP-besked: "Vill kanske undvika skandaler"

1
Konstnären bakom AWP:n som ersätter det stulna skinet har blandade känslor rörande Valves besked.
Häromveckan tvingades speltillverkaren Valve att dra tillbaka ett av sina nysläppta skins från spelet. Det var det nya AWP-skinet Doodle Lore som togs bort från spelet efter att det anklagats för att vara ett plagiat av ett befintligt verk signerat Youtube-konstnären Vexx.

När Doodle Lore togs bort från spelet ersattes det av det befintliga AWP-skinet Duality. I en intervju med skinsajten CS Money berättar Madara, konstnären bakom Duality, att han inte hade väntat sig beslutet från Valve.

— Om jag ska vara ärlig trodde jag inte ens att Doodle Lore skulle tas bort. Jag tittade på vad Jimmba (konstnären bakom Doodle Lore, reds. anm.) kopierade från och ja, det är förstås en kopia vad gäller stil och färger men han ritade om allt själv för att passa AWP:n, säger Madara.

— Jag är ingen jurist, men i teroin kan ingen ta honom till domstol för det här. Så jag var förvånad över att de ersatte det. Valve vill kanske undvika skandaler.

I intervjun berättar Madara också att han har blandade känslor rörande faktumet att hans eget skin fick ersätta Doodle Loren. Eftersom Jimmba nu inte kommer att få de förväntade intäkterna som kommer från att ha ett skin i spelet känner han att han är medskyldig till Jimmbas olycka.

— Jag har väldigt blandade känslor rörande Valves inställning som helhet. Jag kan inte ens glädja mig eftersom så många saker tynger mig. Jag förstår hur det är att nästan ges ett nytt liv. Du planerar vilken bil du ska köpa, kysser din fru och berättar hur ert liv kommer att förändras... Och sedan tas det här nya livet ifrån dig, säger han.

— Det är en stor förändring och jag känner mig skyldig. Jag förstår att det inte är mitt fel för det var inte jag som visade upp kopian eller bad Valve att ta min AWP istället, det kom som en överraskning för mig. Men det tynger mig mentalt, säger han.

Artikelbild: Skärmbild/CS:GO

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..