×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Anomaly: Så mycket pengar tjänar Valve på lådor i CS:GO

2
Den svenska CS-profilen tror sig veta hur stora summor som Valve drar in på cases.
I sin senaste Youtube-video gör den svenska skintradern och CS-profilen Anomaly ett försök att räkna ut hur många cases som öppnas i Counter-Strike: Global Offensive varje dag. Genom sin uträkning lyckas han också få fram ett estimat på hur mycket pengar som speltillverkaren Valve drar in på öppnandet av lådor i spelet.

I videon når Anomaly slutsatsen att hela 714 000(!) lådor öppnas i spelet varje dag. Om siffrorna stämmer menar Anomaly att Valve drar in hela 1,8 miljoner dollar (~18,7 miljoner kronor) varje dag bara på försäljning av nycklar för att öppna alla lådor vilket skulle innebära att bolaget varje månad har intäkter på omkring 54 miljoner dollar (~562 miljoner kronor) från nyckelförsäljning.

Anomaly sätter också denna siffra i perspektiv och jämför den med hur mycket prispengar som Valve sponsrar den professionella Counter-Strike-scenen med varje år. Om siffrorna stämmer lägger Valve bara 0,34 % av sina årliga intäkter från lådöppning på prispengar, något som Anomaly kritiserar.

— Vi hade kunnat ha prispotter i klass med Dotans The International där det är mer än 20 miljoner dollar i prispengar, säger Anomaly i videon.

— På en halv jävla dag får Valve in hela Majorns prispott på nyckelförsäljning bara, fortsätter han.

I kommentarerna till videon påpekar vissa av Anomalys tittare att Valve säkerligen drar in mycket pengar på nyckelförsäljningen men att bolaget förmodligen också har en hel del kostnader kopplat till det i form av ersättningar till skinskonstnärer, serverkostnader och utvecklarkostnader. Exakt hur mycket bolaget går plus på lådöppnandet är därför svårt att räkna ut bara genom att titta på antalet öppnade lådor.

Se Anomalys video nedan:

Artikelbild: Anomaly/Youtube

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..