×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Nya CS-skins anklagas för att vara stulna: "Fuskar sig in"

1
Några av de senaste skinsen i CS anklagas för att vara plagiat.
Förra veckan släppte speltillverkaren Valve en ny uppdatering till Counter-Strike: Global Offensive. Genom uppdateringen släpptes bland annat en ny vapenlåda med 17 nya skins som community-medlemmar skapat.

Nu väcks frågan om vissa av de nysläppta skinsen verkligen tillkommit på ett legitimt sätt. Det var skinkreatören Danidem som i ett uppmärksammat Twitter-inlägg påstod att konstnären bakom det nya M4A4-skinet kan ha plagierat verk.

"Konstnären bakom M4A4 | Temukau fuskar med största sannolikhet sin väg in i Steam Workshop. Hittills har jag hittat originalkonsten för Deagle, MP5-SD och M4A1-S från hans anime-kolleketion, den som M4A4:n är en del av", skrev Danidem under lördagen.


Efter att inlägget spridits som en löpeld hittade flera andra konstnärer bilder som skulle kunna ha använts som förlaga för Temukau-skinet.


I ett svar till Danidems inlägg förnekar f0rnez, konstnären som ligger bakom skinet, att det rör sig om en kopia. Han medger att han tagit inspiration från flera håll men menar att det handlar om tillåten användning och inte plagiat.

"Jag har inte kopierat rakt av. Jag har samlat inspiration, JA. Men jag har också den ursprungliga HAND-ritade målningen av konstverket på M4A4 Temukau. Jag har en examen i grafisk design och jag vet att kopiera konstverk INTE är okej, det ser likadant ut ja, men det är INTE samma sak", skriver f0rnez.


Efter att frågan om kopierade skins väckts på Twitter uppmärksammades även AWP-skinet som släpptes i vapenlådan. Detta bär likheter med en målning som den populära Youtube-konstnären Vexx ritat.

"Min konst blev stulen för ett helt nytt skin i CS:GO", skriver Vexx själv om likheterna.


Tidigare när skins lanserats i spelet utan originalkonstnärens medgivande har Valve tagit bort möjligheten för spelare att få dessa skins på nytt men behållit de skins som redan sålts i spelet. Detta har bland annat gjort att skinet M4A4 Howl, som blev märkt som ett "contraband" skin på grund av detta, är ett av världens mest sällsynta och dyra skins.

Enligt nyhetssajten Dexerto är det inte troligt att Valve agerar på samma sätt ifall ett stulet skin skulle ta sig in i spelet igen. En mer trolig lösning på problemet skulle vara att göra som tillverkaren gjorde med M4A4 Griffin och designa om skinet helt och hållet.

Valve har i skrivande stund inte kommenterat frågan om huruvida de nya skinsen är tillåtna eller ej.

Artikelbild: Skärmbild/CS:GO och Twitter

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..