×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Nu är Eyeballers Sveriges högst rankade lag: "Väntade mig inte att det skulle vara så enkelt"

2
För första gången sedan februari 2021 är Sveriges högst rankade lag inte Ninjas In Pyjamas.
Sveriges högst rankade lag på HLTV:s världsranking är numera Eyeballers. Det står klart efter att CS-sajten under måndagen uppdaterat sin ranking och då slutat räkna Ninjas in Pyjamas som en svensk femma.

Bakgrunden till ändringen är det faktum att NIP numera ställer upp en femma med bara två svenska spelare sedan Hampus "hampus" Poser ersatts av Kristian "k0nfig" Wienecke i NIP:s femma på grund av sjukskrivning. För att räknas som ett svenskt lag på rankingen krävs att minst tre av lagets spelare är från Sverige.

Under de senaste åren har NIP konsekvent varit Sveriges högst rankade lag, en placering man också försvarade genom att vinna Svenska Cupen under hösten 2022. Senast NIP inte var Sveriges högst rankade lag var i februari 2021 då Fnatics dåvarande helsvenska femma innehade platsern.

"Tja, jag trode inte att det skulle vara så här enkelt...", kommenterade Eyeballers spelande ägare Jesper "JW" Wecksell läget efter HLTV:s uppdatering.


Genom ändringen står det också klart att det för första gången sedan rankingen infördes år 2017 inte finns en svensk femma inom topp 20 på rankingen. Sveriges högst rankade lag Eyeballers är just nu rankade på plats 60.

Efter NIP:s ändringar i femman tappar laget också en placering på världsrankingen och är nu rankade på plats 17. Sveriges högst rankade spelare är för tillfället Freddy "KRiMZ" Johansson vars Fnatic är rankade tia i världen.

Sveriges 5 högst rankade lag på HLTV:s världsranking
1. Eyeballers
2. 00Prospects
3. Young Ninjas
4. Godsent
5. Lilmix

Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokälla: Champion of Champions Tour/Twitch

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..