×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Blast medger missförstånd och otydligheter rörande Faze-dramat — möts av kritik

1
Turneringsarrangörens uttalande efter Faze Clan-dramat kritiseras av bland annat Duncan "Thorin" Shields.
Efter torsdagens oklarheter rörande Faze Clans laguppställning i Blast Premier Spring-gruppspelet valde turneringsarrangören under kvällen att uttala sig i frågan. I ett inlägg på Twitter skriver Blast att man identifierat brister i kommunikationen rörande möjligheten för Faze Clan att spela med Kristian "k0nfig" Wienecke och att man arbetat tillsammans med Faze för att lösa situationen.

Enligt Blast fick Faze Clan aldrig ett godkännande från turneringsarrangören att spela med k0nfig, något som Faze Clan-spelare under torsdagen hävdade att man fått.

"Faze Clan ansökte om att använda k0nfig, denna ansökan nekades eftersom spelaren var registrerad för ett annat lag för turneringen. I denna process har det uppstått förvirring rörande huruvida ansökan formellt accepterades och validerades av Blast inför turneringen", skriver arrangören.

Blasts uttalande har mötts av kritik och ifrågasättanden från såväl fans som mer framträdande profiler. En av skeptikerna är Duncan "Thorin" Shields som i ett par inlägg på Twitter skriver att inlägget är "så off".

"Det här inlägget är så off i sin formulering. Det är skrivet som om du erkänner att du hade fel men det finns ingen ursäkt och utgången verkar fortfarande bli att Faze straffas med en sämre utgång", skriver Thorin.

"Medge inte förvirringen. Om ni fuckade upp och det är på grund av er som Faze inte har k0nfig är ni skyldiga dem en ursäkt. Ni har försämrat deras chanser. Om Faze fuckade upp borde ni sluta prata runt det och tillämpa reglerna därefter", fortsätter han.

Efter oklarheterna beslutades till slut att Ninjas in Pyjamas bänkade spelare Patrick "es3tag" Hansen kliver in i Faze Clan under turneringen. Faze spelar sin första match i gruppspelet på fredagen klockan 12:00.


Artikelbild: Pressbild/PGL och Stefan Romare

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..