×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

smooya avslöjar Fnatic-stjärnornas löner – tjänade själv bara en bråkdel

1
AWP-profilen berättade på sin stream hur mycket de bäst betalda Fnatic-spelarna tjänar i månaden.
I början av året fick den brittiska AWP-spelaren Owen "smooya" Butterfield chansen i Fnatics lagbygge som ersättare för svenskarna Jesper "JW" Wecksell och Jack "Jackinho" Ström Mattsson. 23-åringens sejour i laget blev dock inte långvarig och i mars fick smooya lämna laget.

I en sändning på sin Twitch-kanal pratade smooya häromdagen om hur mycket pengar han tjänat som proffsspelare i olika lag. Den frispråkige spelaren hävdade då att han ofta får betydligt lägre lön eftersom han ses som en risk för ett lags varumärke och att han tjänade en bråkdel av vad Fnatics bäst betalda spelare tjänade under sin tid i laget.

— Det finns en spelare i Fnatic, jag säger inte namnet, men han får 40 000 Euro (~446 000 kronor) i månaden. När jag var i Fnatic var jag på ett trialkontrakt som gav mig 3000 Euro (~33 000 kronor) i månaden, sade han under sändningen.

De spelare som smooya spelade med under sin tid i Fnatic var Freddy "KRiMZ" Johansson, Ludvig "Brollan" Brolin, Alex "ALEX" McMeekin och William "mezii" Merriman.

Uppdatering, 22:47. Efter att denna artikel publicerats valde Fnatics lagchef Andreas "Samuelsson" Samuelsson att kommentera frågan i ett inlägg på Twitter. Enligt Samuelsson är smooyas uttalande rena lögner.

Se smooya prata om Fnatic-spelarens lön i klippet nedan:

Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..