×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Media: k0nfig bråkade med kommentator och hotellpersonal på IEM Cologne – polis tillkallades

2
Nya uppgifter gör gällande att Kristian "k0nfig" Wienecke betett sig aggressivt under turneringar innan slagsmålet på Malta.
Häromveckan valde den danska storklubben Astralis att bryta kontraktet med sin CS-stjärna Kristian "k0nfig" Wienecke. Beskedet kom efter att det framkommit i media att 25-åringen råkat i slagsmål under en utekväll i samband med ESL Pro League och då skadat sig så allvarligt att han var tvungen att läggas in på sjukhus.

Nu rapporterar nyhetssajten Jaxon att slagsmålet i Malta inte var en engångsföreteelse. Enligt sajten ska flera källor ha uppgett att k0nfig varit inblandad i en incident även under IEM Cologne i somras.

Enligt källorna ska k0nfig hamnat i ett argument med en av kommentatorerna på turneringen som urartat.

— Jag kan inte säga hur han tänkte under den här incidenten men jag tror att alkohol bidrog till hans beslut att eskalera vår konflikt i onödan till en punkt där jag var tvungen att försvara mig, säger kommentatorn, som är anonym, till Jaxon.

Kommentatorn tillägger i intervjun att de båda parterna talat ut om situationen och att de inte har några problem med varandra idag.

Jaxon rapporterar vidare att k0nfig under IEM Cologne också betett sig fientligt gentemot hotellpersonal och ESL-anställda. Enligt källor ska polis ha tillkallats till hotellet på grund av k0nfigs beteende.

Spelaren själv har valt att kommentera Jaxons uppgifter genom ett uttalande på Twitter. I ett inlägg bekräftar han att det skett en incident med kommentatorn men förnekar att han skulle ha betett sig dåligt mot hotell- eller ESL-personal.

"Jag har slutat att dricka och jag pratar med en psykolog varje vecka för att komma tillbaka på banan och visa vem jag verkligen är. Jag är uppriktigt ledsen för mitt agerande och jag känner mig äcklad av mitt handlande. Det känns som att jag bara faller djupare och djupare. Jag ska vända på det här nu", skriver k0nfig.


Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokälla: ESL/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..