×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Astralis bryter kontraktet med k0nfig — talar ut om slagsmålet: "Sparkade mig rakt i ansiktet"

1
Kristian "k0nfig" Wienecke bryter nu tystnaden om slagsmålet som fick honom att bli inlagd på sjukhus.
Astralis och Kristian "k0nfig" Wienecke har gemensamt kommit fram till att bryta kontraktet. Det meddelade laget genom ett pressmeddelande under dagen.

I samband med beskedet valde k0nfig att göra ett långt skriftligt uttalande där han för första gången ger sin version av vad som hände den kvällen som han skadade sin fot. I uttalandet bekräftar k0nfig de tidigare mediauppgifterna om att skadan tillkommit genom ett slagsmål under en utekväll i Malta.


Enligt k0nfigs utlåtelse hamnade han i ett verbalt bråk med en person i kön till en nattklubb. Bråket slutade med att han blev fysiskt attackerad av personen i kön.

"Han spottade mig i ansiktet och sparkade mig sedan rakt i huvudet. Han stod i en trappa ovanför mig så det var som att sparka på en fotboll", skriver k0nfig om överfallet.

Sparken fick k0nfig att ramla nedför trappan varpå dansken valde att lämna klubben och sätta sig på trottoaren utanför. När förövaren försökte fly platsen valde k0nfig att följa efter och ett nytt bråk uppstod.

"Han sparkade mig flera gånger i huvudet medan jag låg ned. Jag försökte ta mig ifrån situationen men kunde inte på grund av mitt brutna ben", skriver k0nfig.

Efter misshandeln stal förövaren k0nfigs mobiltelefon och lämnade platsen medan 25-åringen fick köras till sjukhus i ambulans. Först nu har k0nfig samlat tillräckligt mycket styrka för att öppet gå ut och berätta om händelsen.

Enligt k0nfig har händelsen brutit ned honom mentalt men att han är fast besluten att ta sig tillbaka till toppen.

"Jag kommer inte att försvinna någonstans. Jag kommer att förvandla detta nederlag till någonting positivt", skriver han.

"Det här är inte vem jag är. Jag ger inte upp. Jag kommer att göra det som krävs för att bli den god-tier Counter-Strike-spelaren som jag vet att jag kan vara".

Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokälla: ESL/Twitch

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..