×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Här "hackar" Astralis danska valet — kampanjar för Xyp9x som clutchminister

2
Clutch eller kaos är Astralis budskap i det danska valet.
Den 1 november är det dags för det danska folketingsvalet. I vanliga fall kantas folkomröstningar av annat än gaming och esport men det verkar det danska storlaget Astralis vilja ändra på.

Laget har nämligen inlett en egen valkampanj där det danska folket uppmanas att rösta på Astralis-spelaren Andreas "Xyp9x" Højsleth. Spelaren är erkänd för att vara stark i clutchsituationer och har därför fått smeknamnet clutchministern, och det är i egenskap av just sådan som folket uppmanas rösta fram honom.

kampanjens hemsida går det att läsa att Xyp9x:s valmanifest bland annat innehåller krav på fler clutches, en CS:GO-Major till spelarens hemstad Aars och mer gaming på danska äldreboenden. Man kan också vinna merch i form av kampanjnålar och kaffemuggar med spelarens valbudskap på.

Om det går bra i valet får framtiden utvisa men sportsligt har det inte sett så ljust ut för Astralis den senaste tiden. Laget sparkade häromdagen sin tränare efter att laget misslyckats kvala till höstens Major i Rio. Till följd av misslyckandet ryktas laget dessutom göra om ordentligt i sin femma inför slutet av höstsäsongen.


Artikelbild: Pressbild/Astralis
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..