×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Danmark

Richard Lewis avslöjar: Astralis fortsatte samarbeta med bannade coachen

1
Astralis förnekar uppgifter om att Nicolai "HUNDEN" Petersen i hemlighet arbetat som coach för laget.
Förra året beslutade Esportens Integritetskommission (ESIC) att stänga av den danska skandalcoachen Nicolai "HUNDEN" Petersen från tävlingar i två år. Avstängningen kom efter att den danska coachen försökt dela med sig av sitt dåvarande lag Heroics strategier inför IEM Cologne.

Nu avslöjar den profilerade esportjournalisten Richard Lewis att HUNDEN arbetat med Astralis under tiden han varit avstängd. I en artikel på nyhetssajten Dexerto skriver Lewis att källor berättat att HUNDEN arbetat tillsammans med Astralis-spelarna "i en roll som han inte skulle tillåtas utöva officiellt vid tävlingar till följd av ESIC-avstängningen".

— Så fort avstängningen kom visste de att HUNDEN skulle behöva jobb och han hade visat sin lojalitet. Så de hittade ett sätt att anlita honom utan att vara coach så att de inte behöver säga någonting. Han har varit på plats och jobbat med spelarna och de kommer att ge honom ett jobb när hans avstängning är över, säger en av källorna i artikeln.

Astralis bekräftar att HUNDEN arbetat tillsammans med organisationen men förnekar att det skulle vara i en roll som coach. Istället menar den danska organisationen att de anlitat HUNDEN för ett projekt som rör en av Astralis partners.

Enligt Astralis skulle organisationen, när HUNDENs avstängning är över, inte ha några problem att erbjuda honom en position som analytiker eller liknande.

— Han ska inte behandlas annorlunda än någon annan tränare eller spelare som har fått ett tillfälligt avstängning. Inte under förbudet och inte efter att förbudet har löpt ut,m säger en talesperson för organisationen.

— Vi fördömer fusk av alla slag och karaktär och kommer inte att acceptera något sådant någonstans i vår organisation, men vi är också övertygade om att ingen ska straffas utöver deras agerande och eventuella straff. Det är helt enkelt inte så vi tror att världen eller vår bransch ska fungera.

Artikelbild: Pressbild/Astralis och João Ferreira/Dreamhack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..