×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Förra coachen om Fnatic-spelarnas nya kontrakt: "Deras lön har femdubblats"

1
Den danska Fnatic-duon har fått en rejäl löneökning jämfört med tidigare.
För ett par veckor sedan presenterade Fnatic att man värvat de danska spelarna Fredrik "roeJ" Jørgensen och Nico "nicoodoz" Tamjidi från Copenhagen Flames. Duon utgör tillsammans med Freddy "KRiMZ" Johansson och William "mezii" Merriman stommen i Fnatics nya lagbygge.

Nu avslöjar Daniel Vorborg, spelarnas före detta coach i Copenhagen Flames, att flytten innebär en ordentlig löneökning för de båda spelarna. I en intervju med den brittiska kommentatorn Neo "Ne0kai" Caine berättar Vorborg att spelarnas löner i Fnatic är hela fem gånger så stora som lönerna de hade i Copenhagen Flames.

— Det hade krävts mycket pengar för att vi skulle kunna behålla vår laguppställning. I Fnatic har nicoodoz och roeJs löner femdubblats, säger Vorborg i intervjun.

Det var dock inte bara pengarna som lockade spelarna till Fnatic. Enligt Vorborg var spelarna intresserade främst av organisationer som ingått partnerskap med turneringsarrangörer för att få möjlighet att spela i de bästa turneringarna.

— Utöver lönerna har Fnatic också en ESL Pro League-plats, vilket var en viktig sak för spelarna. Det var också den största anledningen till att de var intresserade av att gå till Complexity Gaming, eftersom de har platser i både Pro League och Blast.

Nästa gång vi får se Fnatic i tävlingssammanhang är nästa vecka då laget spelar gruppspelsmatcher i onlineturneringen Republeague. Lagets första gruppspelsmatch spelas på tisdag klockan 16:00 mot Into The Breach. Vem som blir Fnatics femte spelare i Republeague är ännu inte officiellt men tidigare har det ryktats om att Dignitas svenska spelare Ludvig "HEAP" Alonso ska vara aktuell som provspelare i laget.

Se hela intervjun med Daniel Vorborg nedan:

Artikelbild: Karl-Filip Karlsson/Pinnacle

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..