×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Fem spaningar inför IEM Dallas: "Hur stora fötter har ztr?"

1
Ikväll är det dags för den första miljonturneringen efter Majorn. Här är Fragbites Daniel "Sandstrxm" Sandströms fem spaningar inför IEM Dallas.

Ännu en ny NIP-femma

Oändligt är vårt stora CS-äventyr. Oändligt är också antalet versioner av Ninjas in Pyjamas startfemma. För tredje gången i år ställer NIP upp med en ny uppsättning spelare i femman. Denna gång är det Hampus "hampus" Poser som missar turneringen och in kliver Erik "ztr" Gustafsson.

Det är så klart ingens fel att hampus blivit sjuk och inte kan vara med. Men visst är det tungt för de NIP-fans som hoppats att värvningen av Ludvig "Brollan" Brolin skulle innebära lite stabilitet i femman. För oss åskådare är det bara att önska hampus ett snabbt tillfrisknande och hoppas att nästa turnering blir med en fulltalig femma.

Hur stora fötter har ztr?

Häromveckan skrev nyhetssajten Jaxon en artikel där skribenten argumenterade för att hampus är världens bästa in-game leader just nu. Oavsett om man håller med om det eller inte är det omöjligt att säga något annat än att hampus är en extremt viktig pusselbit i Ninjas In Pyjamas lagbygge.

Nu får NIP klara sig utan sin IGL-stjärna och det blir upp till ztr att fylla hans skor. Det ska bli jävligt spännande att se hur stora fötter den 18-årige talangen har.

Erik
Erik "ztr" Gustafsson i Young Ninjas. Foto: Kalle Strömgren

Under sin förra sejour i NIP:s huvudlag visade ztr upp en riktigt hög högstanivå men hade svårt att konsekvent leverera mot topplagen. Nu får han en ny chans och jag tror inte att jag är ensam om att bänka mig för att kika lite extra på en av Sveriges största talanger just nu.

Fenomenalt, fantastiskt, Faze Clan

Kan någon stoppa Faze Clan den här säsongen? Jag tror inte det. Finn "karrigan" Andersens mannar ser totalt oslagbara ut.

Med Natus Vincere ute ur leken och resultatmässiga fiaskon från övriga storlag ser det på förhand ut att bli ännu en turneringsvinst för Faze Clan i Dallas.

Är det dags för panik nu?

Inför våren stuvade flera storlag om rejält i sina femmor. Den uttalade ambitionen var att utmana Natus Vincere i världstoppen.

Team Vitalitys nya lagbygge har inte hjälpt laget till toppen. Åtminstone inte än. Foto: Luc Bouchon/PGL
Team Vitalitys nya lagbygge har inte hjälpt laget till toppen. Åtminstone inte än. Foto: Luc Bouchon/PGL

Såhär några månader in på vårsäsongen kan man bara konstatera att satsningarna inte riktigt burit frukt. G2 Esports, Team Vitality och Astralis slutade alla på en sämre Major-placering i Antwerpen än under höstens Major i Stockholm. Är det kris och panik på riktigt om lagen inte lyckas leverera i Dallas?

Nu får det vara slut på pandemi

Nä, det här är väl ingen originell spaning. Men det får sägas ändå. Efter några månader av någorlunda normalitet blir jag nästan lite chockad över att pandemin fortfarande sätter käppar i hjulet för CS:GO-scenen.

Rubrikerna inför IEM Dallas har i princip enbart handlat om avhopp och ersättare till följd av svårigheter för spelare att ta sig in i landet, delvis på grund av positiva covidtest. Det är tråkigt.

Artikelbild: Pressbild/NIP

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..