×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Svenskarna vinner Pinnacle Cup — Team Finest kör över motståndet

3
Team Finest snor förstaplatsen i Pinnacle Cup efter två rysarmatcher mot stjärnlagen.
Team Finest står som vinnare av Pinnacle Cup IV efter gårdagens semifinalvinst mot Movistar Riders följt av nagelbitarvinsten mot Eternal Fire i finalen.

Semin startade på spanjorernas kartval Inferno med knappa 8-7-ledningen för Movistar Riders som T i första halvan. Det var i andra halvlek som Finest drog iväg med rundorna på sin T-sida och säkrade kartan med 16-12.

Kampen fortsatte in på Finest kartval Vertigo och blev en rejäl nagelbitare när spanjorerna i första halvlek säkrade en 11-4-ledning som CT. Trots ledningen tog svensklaget och kvitterade med elva egna rundor i andra halvan för en övertidsperiod men föll kort på 17-19.

Matchen avgjordes på Mirage och såg till en början ut att vara mörkt för Team Finest i 6-9-underläget på T-sidan. Trots underläget vände svensklaget helt på steken och säkrade 10 raka rundor i andra halvan för kartans 16-12-vinst och därmed matchvinsten.

Ännu en gång var supersvensken Niclas "PlesseN" Plessen på toppen av servern med en KD-rating på 65-60 samt en HLTV-rating på 1.13.

I finalmötet mot Eternal Fire tog startskottet på svensklagets kartval Overpass där den turkiska superfemman gjorde snabb slakt av Team Finest med en dominant 13-2 CT-halva följt av sakta men säkra ronder för kartans 16-9-vinst.

På matchens andra karta Vertigo gav Team Finest turkarna ett smakprov på sin egna medicin med en säker 9-6-ledning efter första CT-halvan och tog sen i andra halvan 7 raka rundor som T för kartans överlägsna 16-6-vinst.

Matchen avgjordes på klassikern Dust2 och blev en rysare som knappt undvek övertid. Eternal Fire inledde som T med en 10-5-ledning men fick på sig ett vändande svensklag som med nöd och näppe undvek övertid med sin grymma 16-14-vinst.

Med vinsten i hand koras Team Finest som vinnare av Pinnacle Cup IV och tar med sig en prispeng på ca 782 000 kronor.

Artikelbild: FinestEsport/Twitter

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..