×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Efter fuskdomarna — spelarna kritiserar utredningen: "Tagit alldeles för lång tid"

1
CS:GO-proffsens spelarfack är inte nöjda med hur fuskandet utretts.
Bara dagar innan vårens Major meddelade Esportens Integritetskommission (ESIC) att tre coacher som skulle deltagit i Majorn tillfälligt stängts av för misstänkt fuskande. Avstängningarna kom som ett led i den nästa två år långa utredningen som följde upptäckten av den så kallade coachbuggen år 2020.

Nu riktar CS:GO-spelarnas spelarfack (CSPPA) kritik mot ESIC. I ett uttalande som spelarfacket delar på Twitter skriver CSPPA att utredningen tagit alldeles för lång tid och att spelarna kräver en förändring.

"CSPPA uppskattar ESIC:s arbete i allmänhet men vi upplever att den ursprungliga utredningen var bristfällig och att den andra vågen av sanktioner tog alldeles för lång tid. Det är skadligt för den professionella CS:GO-scenen att utredningar pågår under så lång tid som vi sett i de här fallen. Det är vår förhoppning och krav att den här processen förbättras fortsättningsvis", skriver spelarfacket.


Utredningen har pågått sedan 2020 och har redan tidigare kritiserats för att ha tagit alldeles för lång tid. Resursbrist har pekats ut som en av anledningarna till att utredningen dragit ut på tiden, något som ESIC enligt den brittiska nyhetssajten Esports News hoppas kunna lösa framöver genom att anlita fler personer.

Artikelbild: Pressbild/CSPPA

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..