×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Evil Geniuses stjärncoach får sparken efter fem månader i laget

1
Det blev ingen längre sejour i Evil Geniuses för Damien "maLeK" Marcel.
På julafton förra året presenterade den amerikanska storklubben Evil Geniuses sin nya huvudcoach Damien "maLeK" Marcel. Den franska 36-åringen hade under tre års tid coachat G2 Esports och lett laget till stora framgångar. Nu skulle han leda Evil Geniuses till nya framgångar med en helt nysignad femma.

Igår, fem månader senare, meddelar EG att maLeK och hans coachingstab får sparken från sina tränaruppdrag. Huvudtränaren placeras på bänken medan assisterande tränaren Paolo "EVY" Berbudeau samt analytikern Juan "Hepa" Borges får lämna organisationen omedelbart.

Beskedet kommer efter en säsong kantad av resultatmässiga fiaskon. Under våren har EG slutat sist i ESL Pro League och Blast Premiers gruppspel samt misslyckats med att kvala till Majorn i Antwerpen och IEM Dallas.

"Vi är förväntansfulla över att börja på nytt genom att hitta en ny tränarstab som arbetar i linje med Evil Geniuses mål och system, och som passar rätt för att ta fram det bästa från denna laguppställning", skriver organisationen i sitt pressmeddelande.

I skrivande stund har Evil Geniuses inga fler planerade turneringar under resten av vårsäsongen, vilket gör att organisationen har gott om tid att hitta ersättare. Nästa schemalagda tävlingsframträdande för EG är i augusti då laget spelar gruppspel i Blast Premiers höstsäsong.

Artikelbild: Pressbild/PGL

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..