×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fuskutredningen: 3 Major-coacher tillfälligt avstängda av ESIC

1
134 personer omfattas av ESIC:s enorma fuskutredning.
Tre coacher som är registrerade för att delta i Majorn i Antwerpen har blivit tillfälligt avstängda av Esportens Integritetskommission (ESIC). Det meddelar ESIC genom ett pressmeddelande.

Avstängningarna kommer som ett led i den nästa två år långa utredningen som följde upptäckten av den så kallade coachbuggen år 2020. I september 2020 blev 37 coacher avstängda av ESIC till följd av att de använt coachbuggen i någon utsträckning.


Utredningen har pågått sedan 2020 och genom ESIC:s efterforskningar har ytterligare varianter av buggen upptäckts, bland annat en version som gjort det möjligt för coacher att fritt flyga omkring på kartan.

I ESIC:s pressmeddelande avslöjar organisationen chockerande siffror rörande användningen av de olika versionerna av buggarna. Enligt ESIC omfattar utredningen totalt 134 personer inklusive de 37 coacher som redan straffats.

Vilka coacher som omfattas av utredningen avslöjas inte av ESIC, men enligt nyhetssajterna Jaxon och Dexerto ska bland annat Imperial Esports coach Luis "peacemaker" Tadeu och Evil Geniuses coach Damien "maLeK" Marcel vara två personer som figurerar i utredningen.

Exakt vad de tillfälliga avstängningarna innebär för de berörda coachernas möjlighet att medverka i Majorn framgår inte av ESIC:s pressmeddelande. I skrivande stund har varken Valve eller Majorns turneringsarrangör PGL uttalat sig i frågan.

Artikelbild: Pressbild/ESIC och Valve

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..