×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Storbråk på Twitter om sh1ros sticker — Z eller inte?

1
Valves mall för spelar-stickers har sprakat stor kontrovers på Twitter.
Ryska spelare som Dmitry "sh1ro" Sokolov och Timofey "interz" Yakushin har varit föremål för rejäl diskussion på Twitter efter Antwerpen-Majorns stickers släppts.

Gårdagens storbråk handlar om användningen av bokstaven Z i spelarnas signatur-stickers. Symbolen associeras med den pro-ryska militanta sidan i Ukraina-kriget och har nyligen uppmärksammats rejält i esporten efter Z-incidenten i Virtus.pros Dota-lag.

Bland många användare på Twitter anses taggen i bland annat sh1ros sticker, men även interz, uttrycka direkt stöd till den ryska invasionen i Ukraina medans andra anser att den kan ha ritats med ett Z av misstag och borde därför få en ny design.

"Det ser ut som att sh1ro vill att Cloud9s öde ska vara densamma som Virtus Pro och Pure. Utan svastikas idag kanske", skriver en Twitter-användare.

Trots antalet användare som ställer sig starkt emot signaturens design påpekar många användare att både designen samt nicket av spelare som Mathieu "ZywOo" Herbaut och interz använt sig av Z långt sedan symbolen blivit associerad med den pro-ryska invasionen.

Gambits grafiska designer, som skapat signaturen, hävdar i ett uttalande att spelarnas stickers-design skickats in till Valve redan innan kriget, något som också bekräftats av andra. Spelaren själv valde under morgonen att göra ett eget uttalande på Twitter till följd av kontroversen där han förnekar att det skulle finnas något dolt budskap i autografen.

"Sök inte efter dold mening där det inte finns någon. Min verksamhet är att spela CS, inte att göra hemliga meddelanden", skriver sh1ro om diskussionen.

En Twitter-användare uppmärksammar diskussionen kring sh1ros sticker-design och pekar ut Valve och dess guide som den stora missen där mallen för en signatur-stickers design använder sig av ett snirklande understreck som ser ut som ett Z, precis som i sh1ros design.

Trots de delade åsikterna på Twitter frågar sig många hur varken Valve eller Cloud9 kunde se diskussionernas uppståndelse redan innan designens publicering för de ryska spelarna.

Videokälla: ESL/Twitch

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..