×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

Team Liquid-stjärnan om varför Valorant lockar yngre spelare: "CS har många gatekeepers"

1
Nick "nitr0" Cannella tycker att Valorant har en viktig fördel jämfört med Counter-Strike.
Efter att ha lämnat CS:GO för Valorant under ett och ett halvt år valde Nick "nitr0" Cannella inför vårens säsong att byta tillbaka till CS:GO. 26-åringen och hans Team Liquid lyckades knipa en tredjeplats i ESL Pro League-grupsppelet och ställs på onsdag mot Heroic i turneringens åttondelsfinal.

Inför slutspelet deltog nitr0 i en presskonferens då han fick frågan om hans tankar kring Valorant kontra CS:GO. Även om nitr0 själv föredrar CS tycker han att Valorant gör mycket rätt.

— Jag tycker att Valorant är på en ganska bra plats just nu. Det finns gott om unga talanger och scenen har många möjligheter för spelare som utvecklas, säger han.

Enligt nitr0 har Valorant ett visst övertag på CS när det kommer till att locka nya spelare.

— Man behöver inte ha en "CS-examen" för att bli riktigt bra. Om man byter från CS till Valorant har man ett litet försprång men i slutändan kan det inte ta dig hela vägen bara på det. Det är något jag tror att många, särskilt casual-spelare, gillar, för CS har många gatekeepers, säger nitr0.

— Man behöver så många års erfarenhet för att komma någonstans i CS-scenen. Det är väldigt svårt att få en plats i ett riktigt bra CS-lag just nu. I Valorant kan du bara börja spela så kommer folk att märka dig och bjuda in dig till scrims. Och om du är bra så får du jobbet.

Matchen mellan Team Liquid och Heroic är schemalagd att starta klockan 19:00 på onsdag.

Artikelbild: Adela Sznajder/ESL

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..