×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svensk succé i sista öppna Major-kvalet — både Fnatic och Gamerlegion vidare

1
Freddy "KRIMZ" Johansson var i högform när Fnatic säkrade en plats i nästa steg av Major-kvalet.
Under helgen spelades det fjärde och sista öppna Major-kvalet. För svensk del blev kvalet en riktig succé då både Fnatic och Gamerlegion lyckades ta topplaceringar och därmed säkra en plats i nästa månads LAN-kval i Bukarest.

Fnatic var första svensklag att säkra en topp 4-placering i gårdagens kval. Freddy "KRiMZ" Johansson var i högform och ledde sitt lag till en bekväm seger mot Wisla Krakow i åttondelsfinalen och var sedan bäste man på servern när Fnatic besegrade det bulgariska laget FATE i kvartsfinalen.

Värt att notera är att Fnatic i detta kval ställde upp med den bulgariska AWP-spelaren Valentin "poizon" Vasilev istället för akademispelaren Iulian "regali" Harjău som tidigare agerat ersättare åt Owen "smooya" Butterfield. Ludvig "Brollan" Brolin är fortsatt utanför femman och ersattes även denna gång av Peppe "Peppzor" Borak.

Gamerlegion inledde gårdagens kvalmatcher med en vinst i åttondelen mot det polska laget Monke. I kvartsfinalen fick svensklaget möta SKADE och lyckades efter tre jämna kartor ta hem matchen med 2-1 vilket var tillräckligt för att säkra en plats i nästa kvalfas.

I placeringsmatcherna var sedan både Gamerlegion och Fnatic riktigt bra. GL vann sin semifinal mot Sangal Esports och Fnatic besegrade Eternal Fire. I finalen var Gamerlegion snäppet vassare och tog hem förstaplatsen i kvalet medan Fnatic fick nöja sig med en andraplats.

LAN-kvalet till Majorn spelas i april på plats i Bukarest i Rumänien. Sedan tidigare är svensklagen Ninjas in Pyjamas och Dignitas klara för kvalet.

Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokälla: ESL/Twitch

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..